САЩ: Китай подпомага севернокорейската ракетна програма

5604
САЩ: Китай подпомага севернокорейската ракетна програма

САЩ заявиха днес, че се повишават тревогите им за Китай заради твърденията, че елементи в страната подкрепят ракетната програма на Северна Корея, предава АФП.

Говорителят на Държавния департамент Виктория Нуланд заяви, че САЩ са повдигнали въпроса „в последните седмици”, но отказа да даде по-нататъшни подробности, след като японски вестник написа, че Китай доставя на Пхенян съоръжения за изстрелване на управляеми ракети.

Китай ще построи 70 нови летища за 3 години

Китай планира да построи 70 нови летища през следващите три години, като част от амбициозен план за развитие на индустрията, въпреки ик...

Китай от своя страна заяви, че китайски компании не са участвали в доставянето на превозни средства за ракети за Северна Корея миналата година, предава АФП. По-рано японски вестник отправи обвинение, че Китай е нарушил с изпращане на превозните средства резолюции на ООН.

Сведенията на „Асахи Шимбун”, базирани на японски правителствени източници, са най-смелото изявление в поредицата от скорошни сведения, че Китай е замесен в подпомагането на въоръжаване на Северна Корея.

„Китай стриктно изпълнява съответните резолюции на Съвета за сигурност на ОООН и собствените си закони и регулации за граничен контрол за неразпространение на оръжия”, заяви говорител на китайското външно министерство.

Редактор: Ая Косарова

Северна Корея отрича да готви ядрено изпитание

КНДР не подготвя ядрен опит и обвини Южна Корея, че се опитва да нагнети напрежението, като отправя подобни обвинения.Говорител на севе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com