Шамани: Душата на Мандела не е в мир, той агонизира

12256
Шамани: Душата на Мандела не е в мир, той агонизира

Агонията на Нелсън Мандела продължава, защото душата му не е в мир, съобщава в. "Сънди Таймс" , който се позовава на местни шамани. Според тях предците на Мандела били разгневени от крамолите между членовете на семейството му. 

Душата на Мандела не получи покой. Предците ще се успокоят едва когато тленните останки на членовете на семейството на Мандела бъдат отново погребани в Куну. Само тогава душата на Тата (баща) ще се освободи – обяснил за седмичника шаман от областта, където е роден южноафриканския герой - в югоизточна Африка. 

Обама няма да посети Мандела в болницата в Претория

Американският президент Барак Обама, който е на посещение в Южна Африка, няма да посети Нелсън Мандела, който е в болница в Претория...

Останките, за които става дума, са телата на три от децата на Нелсън Мандела – Макавизе, починала през 1948 година на 9 месеца, Тембекиле, починал през 1969 година на 24 година и Магкато, починал през 2005 година на 55 години. Те били погребани в Куну, селото, където Мандела е прекарал детството си, но неговият внук Мандла ги преместил през 2011 година в Мвезо – родното село на дядо му. 

Тридесет и осем годишният Мандла е глава на фамилията и традиционен водач на Мвезо от 2007 година. Той също така е депутат от управляващата партия Африкански национален конгрес. 

Шестнадесет членове на фамилията внесоха в петък пред съда иск срещу Мандла да върне трите ковчега в Куну, където родителите на Нелсън Мандела са погребани и където Нобеловият лауреат за мир иска да бъде положен в земята. 

Друг шаман заявил пред "Сънди Таймс", че линейката, която карала Мандела в болницата на 8 юни, се повредила, защото бившият президент не искал да го лекуват, а просто да си умре. 

Южна Африка се моли за живота на Мандела

Доброжелатели продължават да се събират пред болницата в Претория, където бившият президент Нелсън Мандела остава в критично състояни...

Мандела трябва бъде върнат в Куну, за да си тръгне мирно, вместо да го поддържат жив с машини в Претория - посочил шаманът. 

Нелсън Мандела, което е почти на 95 година, е в болница в Претория от 8 юни заради нов рецидив на белодробна инфекция. От седмица състоянието му е критично, но в четвъртък лекарите съобщиха за леко подобрение, докато цяла Южна Африка да е затаила дъх в очакване на най-лошото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com