Сирия няма да използва химическо оръжие, освен при външна атака

3093
Сирия няма да използва химическо оръжие, освен при външна атака

Сирия няма да използва химическо оръжие или други неконвенционални оръжия, освен в случай на чуждестранно нападение, каза говорителят на външно министерство Джихад Макдиси.

"Сирия няма да използва никакви химически оръжия срещу своите цивилни граждани. Ще ги използва само в случай на външна агресия", обяви Макдиси в Дамаск. Той отхвърли молбата на външните министри от Арабската лига, които поискаха Асад да се оттегли.

ЕС засили санкциите срещу Сирия

Европейският съюз (ЕС) засили санкциите срещу режима на президента Башар Асад, предаде БГНЕС. Постигнато е и споразумение за затягане ...

"Съжалявам, че Арабската лига е слязла на толкова ниско ниво. Решението е само на сирийците, които са единствените господари на съдбата на техните правителства", подчерта говорителят по време на пресконференция.

Според участниците в заседанието на комитета в Доха, Катар Асад трябва да се оттегли от властта, като Арабската лига поема ангажимент да осигури на него и семейството му безопасен начин да напуснат страната. Целта на тази инициатива е "да се сложи край на кръвопролитието, да се запази единството на Сирия и да се гарантира мирен преход във властта".

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com