Според S&P шансът за излизане на Гърция е поне 1 към 3

3369
Според S&P шансът за излизане на Гърция е поне 1 към 3

Кредитната рейтингова агенция Стандард и Пуърс оценява като поне един от три шансовете на Гърция да излезе от еврозоната, става ясно от доклад, който бе публикуван днес, предаде БГНЕС.

За момента обаче S&P не счита, че едно излизане на Гърция би означавало автоматично негативни последствия върху перспективите на други страни да останат в еврозоната. Също така агенцията счита, че едно излизане на Гърция само по себе си няма да предизвика спадане на кредитните рейтинги на други страни.

Според S&P "съществува възможност" изборите за парламент на 17 юни да доведат до сформирането на правителство, което да е изцяло против прилагането на условията на спасителния план, наложен от ЕС и МВФ в замяна на тяхната помощ за Гърция.

Подчертава се, че европейските партньори на Гърция са все по-малко склонни да толерират трайни и съществени отклонения от тази програма. Връщането към драхмата вероятно ще има много висока цена за гръцкото население, като ще допринесе още повече за свиването на икономиката. Трудностите, които ще срещнат гърците обаче вероятно ще откаже други държави членки на еврозоната от излизане от нея.

Редактор: Яна Баярова

Гърция остава без лекарства

Болните в Гърция остават без лекарства, след като втора седмица държавните аптеки са празни, защото държавата не се е разплатила с вн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com