Според венецуелски политик Фидел Кастро е жив

9450
Според венецуелски политик Фидел Кастро е жив

Бившият венецуелски вицепрезидент Елиас Хауа заяви в неделя в Хавана, че се е срещнал с Фидел Кастро, който, според него, "се чувства много добре" и отхвърли няколкомесечни слухове за здравето на кубинския лидер, предаде БГНЕС.

Хауа е приближен на президента на Венецуела Уго Чавес. Той уточни, че е разговарял с Кастро около пет часа, преди всичко по въпроси на селското стопанство. Той посочи още, че Кастро се е снимал със служители в хотела в кубинската столица, където е отседнал Елиас Хауа.

В продължение на няколко месеца, упорити слухове в социалните мрежи съобщават за смъртта или за влошаване на здравето на Фидел Кастро, оттеглил се от властта по здравословни причини през 2006 г. в полза на брат си Раул.

Няколко блогъри изразиха изненадата си, че Фидел Кастро не е изпратил поздравителен адрес до венецуелския президент Уго Чавес, след преизбирането му на 7 октомври за още един шестгодишен мандат.

Последните му публични изяви на кубинската легенда датират от 28 март. Тогава той се появи при посещението в Хавана на папата Бенедикт XVI. След това се срещна с чилийския студентски лидер Камила Валехо.

На 12 октомври, един от петимата му синове, Алекс Кастро Сото дел Вале, поиска да спре слуховете, като заяви, че Големият водач /Lider Maximo/ е в добро здраве.

"Работи всеки ден, прави упражнения, чете и поддържа форма", увери той.

Досегашният вицепрезидент на Венецуела Хауа бе заменен на 10 октомври от министъра на външните работи Николас Мадуро. Хауа ще се яви като представител на управляващата партия в местните избори на 16 декември в щата Миранда, където ще се изправи срещу досегашния губернатор Енрике Каприляс, неуспял кандидат за президентския пост във Венецуела.

Редактор: Десислава Ушатова

Фидел Кастро празнува 86-и рожден ден

Фидел Кастро, който ръководи Куба половин век и стана известен в цял свят в десетилетията на Студената война заради сблъсъците си със...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com