Сръбското МВР подслушвало президента

5479
Сръбското МВР подслушвало президента

Сръбският президент Томислав Николич и първият вицепремиер Александър Вучич открито признаха, че от известно време техните разговори се подслушват, предаде БГНЕС.

Според държавната телевизия РТС тази операция е "дело на полицията". В предаваното "Очевидец и Око" Николич и Вучич казаха, че "някой ги подслушва". Двамата обаче отказаха да посочат кого подозират и какви са мотивите за това.

РТС твърди, че преди три дни служител на БИА - Агенцията за сигурност, е информирала правителството, че от три дни има заповед за подслушване на Вучич, а самият Николич е подслушван от доста време. Поради този факт Вучич е с по-голяма охрана. "Тази история ще трябва да бъде разследвана до край. Така в Сърбия не може да се живее", каза Николич.

Припомняме, че длъжността министър на вътрешните работи се заема от сръбския премиер Ивица Дачич. Томислав Николич и Алексанъдр Вучич са от една политическа формация - Сръбската прогресивна партия, а Дачич е лидер на Социалистическата партия.

Редактор: Десислава Ушатова

Николич: Аз мога да реша проблема с Македонската църква

Сръбският президент Томислав Николич каза, че той лично може сам да намери решение на дългогодишния спор между Сръбската и Македонска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com