СС на ООН обмисля санкции срещу Судан и Южен Судан

5857
СС на ООН обмисля санкции срещу Судан и Южен Судан

Съветът за сигурност на ООН обсъди евентуалното налагане на санкции срещу Судан и Южен Судан в опит да се предотврати ескалирането на конфликта до пълномащабна война, съобщиха дипломати, цитирани от АФП.

В същото време международни пратеници уведомиха Съвета, че двете судански държави вървят по пътя на войната, тъй като и двете страни се контролират от праволинейни политици.

Тревога заради военните действия между Судан и Южен Судан

Африканският съюз изрази дълбока загриженост от „ескалиращата ситуация със сигурността” на границата между Судан и Южен Суд...

Съветът за сигурност настоя южносуданските войски да се изтеглят от принадлежащия на Севера район Хеглиг и Судан да прекрати въздушните удари по територията на Южен Судан, съобщи постоянният представител на САЩ в ООН Сюзън Райс. Тя също така повтори призива за „пълно, незабавно и безусловно прекратяване на всички боеве”.

Вчера Судан отрече всякакви връзки с атаката срещу сграда на ООН в Южен Судан. Бомбеното нападение беше потвърдено от миротворци и осъдено от САЩ.

„Суданската армия няма никаква връзка с това, което се случва в Южен Судан. Военните защитават своята страна след агресията на войските на Южен Судан и не поема никаква отговорност за събитията извън територията на нашата страна”, заяви говорителят на суданската армия.

 

Клуни алармира за зверствата в Судан

Холивудският актьор Джордж Клуни ще разкаже на американския сенат и света как суданските военни извършват престъпления, атакувайки циви...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com