Стандард енд Пуърс потвърди рейтинга на Португалия

4248
Стандард енд Пуърс потвърди рейтинга на Португалия

Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс потвърди рейтинга на Португалия в категорията спекулативни инвестиции, но очаква продължаване на помощта от 78 милиарда евро, предоставена от ЕС и МВФ през май м. г., предаде БГНЕС.

Агенцията запазва рейтинга на дългосрочния португалски дълг от ВВ с "негативна перспектива" заради финансовите и търговски връзки между Португалия и Испания, които в момента са в центъра на безпокойството за еврозоната.

През януари Стандард енд Пуърс намали с две степени рейтинга на Португалия от ВВВ- на ВВ. "Според нашия базов сценарий продължава да е малко вероятно Португалия да успее да се върне пълноценно на международните дългови пазари в идните 12 месеца и очакваме удължаване на програмата за финансиране", съобщи Стандард енд Пуърс в комюнике.

Предоставеният заем на Португалия е в замяна на обширна програма за строго ограничаване на разходите и реформи и цели да покрие нуждите от финансиране на държавата до септември 2013 г.

Редактор: Сияна Любомирова

Роналдо и Ирина се женят на 12 юли

27-годишният капитан на португалския национален отбор по футбол Кристиано Роналдо ще се ожени за дългогодишната си приятелка Ирина Ше...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com