Росица Янакиева: Не се страхувам от проверки

6028
Росица Янакиева: Не се страхувам от проверки

Общинският съвет в Перник е дал на Прокуратурата заповеди, свързани с изразходваните средства за възстановяване на щетите от земетресението. Това идва след сигналите, които общинските съветници на ГЕРБ изнесоха в медиите за злоупотреби, предаде БГНЕС.

Пред БНР Милена Миланова, председател на групата общински съветници от ГЕРБ обясни, че сигналът не е срещу кмета Янакиева. "Този сигнал не е самоцелен политически натиск или ангажимент на съветниците на ГЕРБ. Той е в изпълнение на решение на целия Общински съвет в Перник. Той съдържа само конкретна информация. Сигналът е срещу виновни длъжностни лица", каза Миланова.

"Сигналът коментира вече разплатени суми по първоначално предоставената от държавата помощ. По заповеди 828 и 835, издадени от кмета. Вече има ефект, че медиите изнесохте констатациите, които ние направихме. Почти всички обекти, за които ние говорим и там, където не беше стъпил строител - вече са изпълнени", каза тя.

В отговор на обвиненията кметът Росица Янакиева каза, че в момента се води яростна кампания срещу нея. Но става дума и за това, че средствата, които са предвидени в бюджета на Междуведомствената комисия, които са около 70 милиона лева, вече почти са похарчени. "Официалните данни на сайта на МС показват, че 60 милиона и 500 хиляди вече са похарчени. От тях за Перник са предоставени 2 милиона и 700 хиляди за обществените сгради и 666 хиляди за частния жилищен фонд". Кметът Янакиева каза, че не се страхува от проверката.

Редактор: Ая Косарова

Янакиева: На всяка лъжа нямам намерение да отговарям

На всяка казана лъжа, или не знам какво, нямам намерение да отговарям. Това каза Росица Янакиева, кмет на Община Перник, във връзка с т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com