СТО намали прогнозите си за световната търговия

5923
СТО намали прогнозите си за световната търговия

Световната търговска организация намали прогнозата си за световната търговия през 2012 г. до 2,5% спрямо 3,7%, като посочи дълговата криза в еврозоната за ключов фактор за решението си, предаде БГНЕС.

Буксуващата американска икономика и забавянето в Китай са други фактори за намаляването на световната търговия, съобщи базираната в Женева организация. "Световната икономика се сблъска с все по-силен насрещен вятър от публикуването на последните прогнози на Секретариата на СТО", съобщи организацията в комюнике, публикувано в Сингапур.

"Данните за производството и заетостта в САЩ продължават да разочароват, а индексите за покупателната способност" и данните за индустриалното производство в Китай показват по-бавен растеж в най-големия износител в света.

"По-важното е, че кризата със суверенния дълг в Европа не стихва, което прави приспособяването във фискалната област в периферните на еврозоната икономики по-болезнено и подклажда нестабилност", допълва организацията.

През април СТО предупреди, че растежът на световната търговия, който намаля през 2011 г. след големия скок през 2010 г., ще е малък и тази година.

"Фич": Краят на европейската криза е далеч

Европейската криза е далеч от завършване, въпреки че се наблюдава определен напредък за нейното преодоляване, смятат експертите от ре...

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com