Стреляха по гейове по време на парад в Санкт Петербург

5030
Стреляха по гейове по време на парад в Санкт Петербург

С кървав инцидент приключи демонстрация на секс малцинства в руския град Санкт Петербург. Има пострадали и сред случайните минувачи, предаде БЛИЦ.
По информация на "БалтИнфо" представителите на секс малцинствата са организирали в парк Петровски демонстрация срещу приетия в града закон за забрана на пропаганда на педофилия и хомосексуализъм сред непълнолетните. За нещастие на лицата с различна сексуална ориентация, в парка също се е намирала група агресивно настроени националисти.

Въпреки опитите на служителите на реда да защитят демонстрантите, един от националистите успява да се доближи до представителите на гей-обществото, да измъкне пищов и, крещейки обиди, да открие огън по участник в „разноцветния флешмоб”. В гей-събитието са участвали над 350 души, като е имало и обикновени хора, обявяващи се против тормоза срещу гейовете.

Потърпевшият, 26-годишният Борис Романов, който е с традиционна сексуална нагласа, е ранен, оказана му е медицинска помощ, съобщава представител на полицията в Санкт Петербург. „Дойдох да подкрепя свои приятели. Неочаквано тоя тип ми налетя и стреля по мен. Лицето ми гори. Страхувам се, че окото ми е повредено”, разказва пострадалият.

Стрелецът е задържан. От него е иззет газов пистолет.

За да спасят демонстрантите в парка, служителите на реда са организирали евакуация с автобуси. При това, националистите са се опитали да нападнат транспортните средства, но полицията им е попречила.

Неуспели да излеят гнева си върху хомосексуалистите, националистите са нападнали два намиращи се наблизо автобуса с гурбетчии. Пребити са редица от чуждестранните работници.

В Тирана нападнаха гейове със самоделни бомби

Около двадесет гей-активисти от Албания участваха вчера в парад с велосипеди и мотоциклети в столицата Тирана, съобщават местни медии...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com