Тадич агитира с цигански химн на ЕС от Горан Брегович

7722
Тадич агитира с цигански химн на ЕС от Горан Брегович
Саркози подкрепи Тадич

Световноизвестният музикант Горан Брегович е композирал ромска версия на химна на Европейския съюз - „Одата на радостта” на Бетовен, която да бъде използвана от Борис Тадич по време на кампанията му за преизбиране на президентския пост, предаде Новинар.

Преди ден държавният глава на западната ни съседка подаде оставка десет месеца преди изтичането на мандата си, за да изтегли вота за президент, така че той да съвпадне с парламентарните избори през май. Пред свои съпартийци той обясни, че по този начин иска да спести средства от бюджета. Според анализатори обаче Демократическата партия на Тадич разчита на неговата популярност, тъй като изостава от опозиционната Сръбска прогресивна партия.

Тадич си тръгна, но обеща да се върне

Президентът на Сърбия Борис Тадич подаде оставка девет месеца преди изтичането на мандата му. Оставката не означава оттегляне от полит...

Френският президент Никола Саркози изпрати писмо до сръбския си колега Борис Тадич, предаде Радио Телевизия Сърбия /РТС/. В писмото си Саркози е изразил надежда, че сръбският народ ще се определи за запазване на европейския път. По думите на Саркози Сърбия може да разчита на подкрепата на Франция за започване на преговори за членство.

„С приближаването на момента за взимане на важни вътрешнополитически решения искам да изразя надежда, че сръбският народ ще се определи за запазване на европейския курс, тъй като Европа е нашето общо семейство”, се казва още в писмото.

Председателят на сръбският парламент Славица Джукич-Деянович вече насрочи президентските избори за 6 май.

„Президентът ме информира за оставката си. По този начин аз взимам част от правомощията и задълженията на президента. Институциите ще функционират без прекъсване, а аз ще изпълнявам длъжността си съвестно”, заяви Джукич-Деянович.

Борис Тадич подаде оставка

Сръбският президент Борис Тадич съобщи, че подава оставка девет месеца преди края на мандата си. Решението му трябва да позволи прове...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com