Талибани плениха 11 американски войници

9468
Талибани плениха 11 американски войници

Талибанските бунтовници държат група чужденци, взети за заложници, съобщиха самите те. Това се е случило след като хеликоптер извърши аварийно кацане в Източен Афганистан.

Талибаните съобщиха в комюнике, качено на сайта им, че са пленили 11 американски военни. Те "бяха пленени живи и след това бяха прехвърлени в най-сигурната област на страната", се казва в съобщението. Бунтовниците редовно преувеличават в съобщенията си. Според официални източници чужденците са турски и руски цивилни работници, които са до девет души.

Талибаните заплашиха с убийство бившия пакистански президент

Талибаните заплашиха днес  чрез свой говорител, че ще убият бившия пакистански президент Первез Мушараф, ако се върне в Пакистан. ...

Талибаните заявиха, че незабавно обградили хеликоптера и го запалили, след като той извършил принудително кацане при лоши метеорологични условия вчера в провинция Логар, южно от Кабул. "Чуждестранните сили, разграничавайки се от хеликоптера, опитват да внушат, че пленниците са цивилни, но отричането няма да им е от полза, тъй като всички хора, които заловихме, носят американска военна униформа", се казва в комюникето.

Афганистански официални представители и фирмата, наела хеликоптера, заявиха, че става дума за цивилен полет. Чартърната компания съобщи, че на борда се намирали седмина турци, работещи по проект за строеж на път, руски пилот и полетен инженер, както и афганистански втори пилот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com