Три сценария за банкови стрес тестове в САЩ

6031
Три сценария за банкови стрес тестове в САЩ

Федералният резерв на САЩ /Фед/ обяви в четвъртък, че е поискал от най-големите американски банки да покажат своята способност да издържат на силна рецесия в страната през 2013 г., предаде БГНЕС.

Това показват трите "сценария", публикувани на интернет страницата на централната банка на САЩ, които ще послужат като основа за стрес тестове на 19-те най-големи американски банки.

Базовият сценарий, който не отразява прогнозата на Фед, а този на икономистите от частния сектор, очаква продължаване на икономическия растеж през следващите три години със среден темп от 2,75% годишно в Съединените щати.

Междинният сценарий приема отслабване на икономическата активност в Северна Америка, Европа и Азия, който върви в комплект с рязко покачване на инфлацията в САЩ.

В най-лошия случай /"хипотетичен", според Фед/ се запазва идеята за свиване на БВП на САЩ " с близо 5% спрямо третото тримесечие на 2012 г. и края на 2013 г.", което ще предизвика нарастване на процента на безработицата с четири пункта, докато еврозоната, Великобритания и Япония са в рецесия и Китай, Индия и Тайван се сблъскват с нисък икономически растеж.

Съгласно закона на реформата на Уолстрийт от 2010, 19-те най-големи американски банки трябва да докажат, под ръководството на Федералния резерв, способността си да поемат загубите, които ще претърпят в такива случаи.

Федералният резерв обяви на 9 ноември, започвайки тази процедура, че тези институции трябва да представят преди 7 януари плановете си за използване на капитала, включително как възнамеряват да изплащат дивиденти на своите акционери.

Фед уточни, че ще реши дали да приеме или не от всяка банка плащането на тези дивиденти, въз основа на резултатите от индивидуални тестове, само някои от които ще бъдат направени публично достояние преди края на първото тримесечие.

Трите сценария ще послужат и за основа на годишните вътрешни стрес тестове, които 19-те най-големи банки трябва да приложат тази година по същото време, по което те са обект на централизираните тестове.

Редактор: Десислава Ушатова

Испаноезичните избиратели в САЩ до 2030 г. ще са се удвоили

Броят на испаноговорящите избиратели до 2030 г. ще се е удвоил и ще достигне 40 млн. души, което ще даде още повече тежест на техните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com