Испаноезичните избиратели в САЩ до 2030 г. ще са се удвоили

5317
Испаноезичните избиратели в САЩ до 2030 г. ще са се удвоили

Броят на испаноговорящите избиратели до 2030 г. ще се е удвоил и ще достигне 40 млн. души, което ще даде още повече тежест на техните гласове при бъдещи избори в САЩ, сочи проучване на института за социологически изследвания "Пю", предаде БГНЕС.

Повече от половината от общо 24 млн. испаноговорящи избиратели в САЩ са гласували на последните избори на 6 ноември, което е рекорден брой. Техните бюлетини са 10% от пуснатите в урните, сочи изследването. Към този момент около 17% от населението на САЩ е с испаноезичен произход, което представлява 52 млн. души. Тази част от електората се увеличава бързо по различни причини, главната от които е, че испаноезичните са най-младата етническа група в нацията", сочи докладът.

Около 17.6 млн. испаноезични са на възраст под 18 г., а 93% са родени в страната, което означава, че ще имат право да гласуват, когато достигнат съответната възраст.

САЩ приемат сирийската опозиционна коалиция за легитимна

САЩ, които настояват за обединение в редиците на сирийската опозиция, считат, че новата коалиция е "легитимен представител на сирийск...

Около 5.4 млн. испаноезични живеят легално в САЩ, но не могат да гласуват, защото нямат американско гражданство. Тази ситуация обаче може да се промени, ако бъде проведена имиграционна реформа, се добавя в текста. Институтът "Пю" счита, че до 2030 г. ще има 40 млн. испаноезични избиратели, което ще означава около 16% от всички имащи право на глас 256 млн. души.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com