В Китай продават порцелан на килограм

22854
В Китай продават порцелан на килограм

Китайски търговци продават порцеланови чаши на килограм в центъра на столицата Пекин, предаде БГНЕС.

Чашите от китайски порцелан не са подредени на щанд, а просто са събрани на един куп в ремаркета на камиони. Желаещите могат да разгледат всички и да си купят колкото пожелаят на много изгодни цени.

Инициативата за порцелан на килограм е по идея на производителите, които през следващите няколко дни искат да убедят купувачите в качеството и ниската цена на продуктите си.

Древна легенда твърди, че материалът за производството на прочутия китайски порцелан бил получен при опити за създаване на нов вид изкуство в древен Китай.

Съставките на сместа, от която се произвежда порцеланът, са каолинова глина, фин фелдшпатов прах и кварцов прах, които се изпичат на висока температура. След случайното откритие китайците започнали да прилагат новооткритата смес в производство на съдове по най-различни начини. Китайският порцелан формира едно от традиционните керамични изкуства, занаяти и производствени дейности, възникнали в Китай още в древността, чийто облик се определя от характерните за страната изобразителни изкуства. От китайски порцелан се изработват ритуални и битови съдове, сервизи за чай, прочутите китайски вази, свещници, малка пластика.

Редактор: Десислава Ушатова

Роднините на Вън Цзябао са милиардери

В. "Ню Йорк таймс" съобщава за свое разследване, при което е било констатирано, че семейството на китайския премиер Вън Цзябао е натр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com