В Латинска Америка се извиха опашки за махане на силикона

5836
В Латинска Америка се извиха опашки за махане на силикона

Огромни опашки като змии се извиват пред кабинетите на пластичните хирурзи в Латинска Америка, много жени искат да разберат дали техните гръдни импланти са спукани или след колко време трябва да бъдат отстранени, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди жени в цяла Латинска Америка са потърсили консултации с лекарите си, тъй като се страхуват за здравето си заради дефектните силиконови импланти, произведени от вече несъществуващата френска компания ПИП (Поли имплант протез). Много от представителките на нежния пол искат да ги отстранят заради спукване или превантивно. "Това е като снежна топка", каза д-р Игнасио Соуса, пластичен хирург, който преглежда десетки пациентки всеки ден, след като през декември се разбра за опасностите, които имплантите крият.

Българките да махат френските гръдни импланти PIP

Френските гръдни импланти PIP трябва да бъдат отстранени, заявяват от Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична х...

Особено голям е скандалът във Венецуела, където около 16 000 жени имат от имплантите на ПИП. Тази бройка поставя държавата на първо място по брой на опасни силиконови импланти на човек в цяла Латинска Америка. Уголемяването на гърдите е често срещана практика в страната и имплантите на ПИП са били често използвани, докато не са изтеглени от пазара. Това не е изненадващо за повечето хора във Венецуела, където конкурсите за красота са източник на национална гордост и козметичната хирургия е широко разпространена.

Повече от 4000 венецуелки са се обединили около специална Фейсбук страница, посветена на темата за опасните силиконови импланти. Правителството на Венецуела предложи опасните силиконови гръдни импланти да бъдат премахнати безплатно, но много жени няма да приемат, тъй като предпочитат да имат нови импланти, а държавата няма да плаща за тях. Венецуелски пластичен хирург препоръчва опасните силиконови импланти да бъдат отстранени, но твърди, че в повечето случаи операцията не е спешна.

Не е ясно точно колко жени в Латинска Америка имат импланти на ПИП. Говори се, че са десетки хиляди. Френските власти твърдят, че около 300 000 жени са си имплантирали вредните импланти на ПИП по света. Бразилската асоциация на пластичните хирурзи съобщи, че около 20 000 жени в страната имат импланти на ПИП или други опасни силиконови импланти, които са били продавани от холандската фирма "Рофил". Асоциацията на пластичните хирурзи в Колумбия съобщи, че импланти на ПИП са били продадени на около 14 000 души. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com