Българките да махат френските гръдни импланти PIP

7230
Българките да махат френските гръдни импланти PIP

Френските гръдни импланти PIP трябва да бъдат отстранени, заявяват от Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, оповестено днес в националния пресклуб на БТА.

Становището на българската асоциация съвпада с това на Международната конфедерация и Европейското дружество по пластично-реконструктивна и естетична хирургия, на Международното и Европейското дружество по естетична пластична хирургия и Международния комитет по качествено осигуряване на медицински апарати и продукти в пластичната хирургия.

Козметичната хирургия процъфтява, опасните импланти не плашат

Козметичната хирургия процъфтява по света и е неповлияна от уплахата от френските дефектни импланти, заяви глобална организация на плас...

Отстраняването на имплантите трябва да се извърши в планов, а не в спешен порядък, без да се изчаква руптура /спукване/, с оглед да се избегнат допълнително усложнения, заяви доц. Димитър Евстатиев, председател на асоциацията. Той съобщи че френските импланти са внесени по надлежния ред и не може да се търси вина у вносителя или хирурга, който ги е поставил.

По данни на асоциацията у нас са внесени от 2500 до 4000 импланти на френската фирма, от тях са поставени около 1500 чифта. До сега този вид силикон е отстранен при 146 жени, като част от естетичните операции са извършени в чужбина. Няма данни дали такива импланти са внасяни он лайн, по интернет. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com