В Турция започват консултации за нова конституция

7388
В Турция започват консултации за нова конституция

Председателят на турския Меджлис Джемил Чичек започва днес консултациите си с лидерите на парламентарно представените партии за приемането на нова конституция, предаде електронното издание на вестник „Милиет”.

В 14.00 часа Джемил Чичек ще се срещне с лидера на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели, в 15.00 часа – със съпредседателя на легалната кюрдска Партия на мира и демокрацията (ПМД) Селяхаттин Демирташ, а в 16.00 часа – с лидера на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу. Джемил Чичек ще разговаря с тях за сегашните им позиции и подход към приемането на нова турска конституция.

Турция в отчаян опит да спаси курса на турската лира

Влиятелният финансов вестник „Файненшъл таймс” коментира опитите на турската Централна банка да спаси курса на турската лир...

В рамките на консултациите председателят на Меджлиса трябва да се срещне на 10 или 11 юли и с премиера и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган, посочва електронното издание на вестник „Милиет”.

Чичек вчера заяви, че ще постави ребром въпроса за нова конституция, понеже „тази работа няма възможност повече да се протака”. „Ще очертая пред политическите лидери сегашната картина; нека да сложим картите си на масата. Нямаме възможност повече да протакаме въпроса с приемането на нова конституция. Защото изборите чукат на вратата ни (местни избори през април 2014 година, президентски избори през август 2014 години и редовни парламентарни избори през юли 2015 година – бел. ред.). В предизборна обстановка наистина е много трудно да се правят тези неща. Всяко нещо си има времето, когато трябва да бъде направено”, заяви Чичeк.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com