В управляващата партия в Русия започва "перестройка"

4169
В управляващата партия в Русия започва "перестройка"

На съботния 13-ти конгрес на управляващата партия „Единна Русия” премиерът Дмитрий Медведев обяви, че тя може да се превърне в най-демократичната партия в Русия. С приетите поправки в устава бе решено да се провеждат избори на секретари на всички равнища на алтернативна основа и с тайно гласуване. Този метод започна да се прилага още по време на конгреса, като така бе преизбран секретарят на генералния съвет Сергей Неверов.

В същото време самият автор на партийната „перестройка” Медведев бе избран за председател на безалтернативна основа и с открито гласуване: всички делегати просто вдигнаха ръка. Единодушно бяха одобрени и всички негови инициативи, пише вестник „Ведомости”.

Русия дава 800 милиона долара на Сърбия

Русия ще отпусне на Сърбия втори кредит от 800 милиона долара, съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира президента Владимир Путин. По-миналата го...

10% от състава на генералния съвет на партията ще подлежат на ротация. Срокът на пълномощията на партийните функционери ще бъде единен – пет години, във висшите органи ще се появят квоти за местните партийци и председателят на висшия съвет няма да може да се преизбира за втори мандат.

В същото време настоящият председател Борис Гризлов бе преизбран малко преди приемането на поправките, уточнява изданието.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com