Танов: Държавата изпусна Галеви, те са извън страната

5275
Танов: Държавата изпусна Галеви, те са извън страната

Двамата дупнишки бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като братя Галеви, са напуснали страната. Не е възможно толкова дълго време да не се открият, ако са у нас, смята шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, предаде Стандарт Нюз.

“Държавата ги изпусна”, коментира той пред БНТ, но изрази убеждението си, че държавата ще ги върне обратно в страната ни. Танов смята, че законодателството ни ще бъде коригирано  и няма да се получават такива нелепи абсурди като с дупнишките бизнесмени. 

Галев: А в Ресилово ни изплиска джакузито!

Издирваният от Интерпол Пламен Галев, който в момента трябваше да е в затвора с петгодишна присъда, но избяга от България, продължава ...

Така наречените братя Галеви изчезнаха в деня, когато трябваше да влязат в затвора и до днес от тях няма и следа. В предишни интервюта шефът на митниците изрази съмнение, че нещата около изчезването им не са чисти, а че има нечии пръст в това тях да ги няма точно преди влизането им в затвора.

Вероятно дупка в законодателството има и по отношение на митниците, тъй като митничари много трудно се уволняват. “Ние уволняваме дисциплинарно наши служители, но те успяват да спечелят делото в съда и пак се връщат на работа. Има и такива митничари, които сме освободили 2 пъти”, заяви Танов. За миналата година останалите без работа заради корупция са 47 служители, допълни той.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com