Все повече безработни в Испания

3605
Все повече безработни в Испания

Безработицата в Испания е продължила да се покачва през месец октомври. За трети пореден месец броят на хората, регистрирани в бюрата по труда, се е увеличил и през октомври е достигнал близо пет милиона души, съобщи вестник „Ел Паис”.

Според данните на министерството на труда през миналия месец молбите за помощи за безработица са се увеличили с 2,78% до 4,833 милиона.

Тридневна стачка в испанския в. "Ел Паис"

Журналистите на водещия испански ежедневник "Ел Паис" обявиха тридневна стачка като протест срещу съкращенията, които ще намалят служит...

През миналия месец Националният статистически институт на Испания съобщи, че през третото тримесечие на годината нивото на безработицата е надхвърлило рекордните 25%. Според официалните данни в момента 5,778 милиона души в страната са без работа.

Рецесията в Испания ще продължи до средата на 2013 година, като БВП на страната ще се свие с 1,4% както през тази, така и през следващата година, предаде АФП, позовавайки се на изследователския институт BBVA Research.

„Оздравителният процес в испанската икономика продължава по отношение на дейността и заетостта й, като според най-вероятния сценарий той ще завърши до втората половина на 2013 година със спад от 1,4% както през тази, така и през следващата година”, се казва в изследването на института, в което се изразява и притеснението, че страната няма да успее да намали достатъчно публичния си дефицит.

Редактор: Десислава Ушатова

Рахой не се отказва от помощта на ЕС, но все още няма решение

Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че не се отказва от евентуална молба за икономическа помощ, която би позволила да се намали н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com