Замеряха Клинтън с домати в Александрия

5552
Замеряха Клинтън с домати в Александрия

Демонстранти замеряха кортежа на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън при посещението й в Александрия, Египет, предаде БГНЕС.

Освен това демонстрантите скандираха "Моника, Моника", за да припомнят сексскандала, в който се бе забъркал в края на 90-те съпругът на Хилари – тогавашният президент на САЩ Бил Клинтън.

При пристигането на кортежа в консулството на САЩ, въпреки полицейската охрана, по колите полетяха домати и бутилки с вода.

Автомобилът, в който е била Клинтън, не е засегнат. Според служител в охраната, освен "Моника, Моника" демонстрантите викали и "Ирхал, Клинтън" /от ар.:"Клинтън – вън"/.

Демонстрацията изглежда свързана с подозренията в Египет, че САЩ са предоставили помощ на Мюсюлмански братя, за да спечелят изборите в страната след падането на президента Хосни Мубарак през 2011 г. след 18 дни на протести.

Според думите на Хилари Клинтън САЩ не са се обвързвали в Египет с избора на печелещи или губещи. "Дори и да сме имали възможността, ние не бихме го направили", каза тя.

Консулството на САЩ в града, затворено през 1993 г. по финансови причини, бе отворено отново, за да обслужва икономическите връзки с Египет във важното средиземноморско пристанище.

Редактор: Яна Баярова

Клинтън: Времето на режима на Асад изтича

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън предупреди, че времето изтича за сирийския режим и той трябва да започне политически преход, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com