Клинтън: Времето на режима на Асад изтича

3413
Клинтън: Времето на режима на Асад изтича

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън предупреди, че времето изтича за сирийския режим и той трябва да започне политически преход, за да спести на Сирия "катастрофична агресия".

"Трябва да е ясно, че дните на онези, които подкрепят режима на президента Башар Асад, са преброени", каза Клинтън пред журналисти в Токио, където се провежда международна конференция за оказване на помощ на Афганистан, съобщи БГНЕС.

Асад: Събитията в Сирия са провокирани от външни радикални кръгове

Събитията в Сирия са провокирани от външни радикални кръгове и ситуацията в страната не е резултат от вътрешносирийски процеси. Това по...

Тя обаче призна, че досега усилията на международния пратеник на ООН и на Арабската лига Кофи Анан за прекратяване на бруталните репресии срещу опозицията в Сирия, са срещнали трудности. В интервю за в. "Монд" сам Анан призна неуспеха на мисията си.

"Онова, което Кофи Анан каза, би трябвало да разбуди света, защото той призна, че няма никакъв знак, че сирийският режим ще спазва споразумението от шест точки", подчерта Хилари Клинтън.

"Щом бъде сложен край на насилието и стартира процес на политически преход, не само ще има по-малко загинали, а и шанс да се спести на сирийската нация една катастрофична агресия, която ще е опасна и за страната, и за района", изтъкна тя.

Редактор: Петър Проданов

Оланд: Сирия е заплаха за международната сигурност

Френският президент Франсоа Оланд предупреди днес Русия, че Сирия се е превърнала в заплаха за международната сигурност, предаде БГНЕС....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com