ЦСКА чака 60 000 евро от ФИФА за М'Боли

9745
ЦСКА чака 60 000 евро от ФИФА за М'Боли
Снимка: Getty Images / Guliver

ЦСКА ще получи около 60 000 евро от ФИФА, ако вратарят на "червените" Райс М'Боли попадне в окончателния състав на родината си Алжир за предстоящото световно първенство в Бразилия. В момента той е част от разширения състав на африканците. Стражът е единственият с шанс да представя "А" група на Мондиала, както стана и през 2010 г. в ЮАР. По онова време М'Боли носеше екипа на Славия.

От ФИФА по традиция ще компенсират всички клубни отбори, които излъчат национални състезатели на форума. На турнира преди 4 г. централата обезщетяваше тимовете с 1224 евро дневно, докато на шампионата в Бразилия сумата е почти двойна. - 2180 евро.

Компенсацията започва да тече две седмици преди първия мач на съответната национална селекция. В случая на Алжир той е на 17 юни срещу Белгия. Останалите два отбора в група H са Русия и Република Корея.

М'Боли, който се конкурира с още трима вратари, ще заформи близо месец на разноските на ФИФА. Оттам са длъжни да плащат неустойки и на всички клубни отбори, чиито футболисти са се контузили по време на Мондиала.

По традиция "А" група обикновено е представена само от един чужденец. Преди М'Боли отново вратар отсрами нашето първенство. На търнира в Германия през 2006 г. Оливер Ковачевич от ЦСКА бе в състава на Сърбия и Черна гора. Четири години по-рано друг "армеец" - Макдоналд Мукаси, игра за ЮАР на Мондиал 2002.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com