ФИФА показа революционна технология

6486
ФИФА показа революционна технология
Снимка: Getty Images/Guliver

ФИФА разкри пред журналистите в Бразилия как действа една от новите технологии на голлинията. Демонстрацията беше направена на легендарния стадион Маракана, където ще се играе финалната среща на Мондиал 2014. Огромното множество от журналисти се увери от първия път, че всичко работи.


Германия - много въпроси и малко решения предопределят съдбата на "маншафта"

В историята си Германия е спечелила три европейски и три световни титли. Много малко са отборите в света, които винаги са поставяни...

Система от камери, които отчитат високоскоростно движение, едновременно фиксират гол. Седем от тях са насочени към действията в малкото наказателно поле и целият отвор на вратата. Всички те сигнализират за попадение не по-късно от една секунда след отбелязването му. Сигналът се получава на часовника на главния съдия.

Представителите на медиите видяха вибрация на часовника върху съдийската ръка, а също така и изписване на гол на електронното табло на стадиона. Специален софтуер е създаден само за този вид работа на компютъра, който ще обработва също толкова бързо и видеоизображение на цялата ситуация. Видеото също доказа своята надеждност и ефективност. Въпросната система е инсталирана на всичките 12 стадиона, на които ще се играят мачове от Световното първенство. Въпросният контролен механизъм е тестван успешно на Световните клубни първенства през 2012 и през 2013 година.

Мондиал 2014 година е първото първенство на планетата, което ще получи тази технологична помощ.

Момчетата на Ходжсън опитаха и капуейро

Английските футболни национали танцуваха капуейро заедно с малчугани и майстори на бразилското бойно изкуство. Това стана при посещение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com