"Лалетата" тръгнаха за Мондиала с 2:0 над Уелс

8120
"Лалетата" тръгнаха за Мондиала с 2:0 над Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

Холандският национален отбор удари с 2:0 Уелс в последната си контрола преди началото на световното първенство. "Лалетата" започват участието си на Мондиала с мач срещу шампиона Испания на 13 юни. Възпитаниците на Луис ван Гаал надиграха "драконите" с попадения на Ариен Робен в 32-ата минута и Джърмейн Ленс в 78-ата. Мачът беше на "Амстердам Арена". Холандия беше по-активният отбор и в 24-ата минута Ариен Робен беше близо до откриване на резултата. Той изскочи в наказателното поле, излъга вратаря и отправи удар, но Крис Гънтър успя някак да изчисти пред голлинията. В 32-ата минута обаче "оранжевите" все пак поведоха. Робин ван Перси отправи удар от труден ъгъл, който беше спасен от вратаря, но топката се върна в Робен и той я довкара в опразнената врата - 1:0. В 40-ата минута "лалетата" организираха нова интересна атака като Янмаат намери Ван Перси в пеналта, нападателят стреля, но покрай вратата. В началото на втората част Холандия изпусна инициативата и Уелс можеше да стигне до изравняване, но с пропуски се отличиха Уилямс и Ийстър. За сметка на това с една от малкото си добри атаки "лалетата" успяха да решат всичко в двубоя. В 78-ата минута Робен надбяга защитата по десния фланг и центрира чудесно по земя за Джърмейн Ленс, който нямаше как да сгреши за крайното 2:0.

ХОЛАНДИЯ - УЕЛС 2:0

Ван Гаал: Ван Перси не е готов на 100%

Наставникът на Холандия Луис ван Гаал заяви, че основният му коз в атака за мачовете на Мондиал 2014 - Робин ван Перси, все още не е го...

1:0 Робен (32)

2:0 Ленс (78)

ХОЛАНДИЯ: Клисен, Янмаат, Де Врий, Влаар, Инди, Де Йонг (Хунтелаар 78), Блинд, Фер (Вийналдум 46), Снайдер, Робен, Ван Перси (Ленс 46)

УЕЛС: Хенеси, Тейлър (Дъмет 83), Честър, Габидон, Гънтър, Ледли (Хус 62), Алан, Кинг (Воон 77), Робсон-Кану (Джон 60), Дж. Уилямс (Г. Уилямс), Чърч (Ийстър 67)

Робен: Очаквам много от Германия

Полузащитникът на Холандия Ариен Робен, който от 5 години играе в Германия с екипа на Байерн, посочи бундестима като своя фаворит на пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com