Непознатите таланти на Световното - някой от тях може да бъде следващата суперзвезда (I част)

9154
Непознатите таланти на Световното - някой от тях може да бъде следващата суперзвезда (I част)
Снимка: Getty Images/Guliver

До началото на Световното първенство в Бразилия ни дели съвсем малко. Всички 32 държави, които участват в него се надяват да помнят това лято с добро.

Нормално, погледите ще бъдат насочени най-вече към Неймар, Меси, Иниеста, Руни и други суперзвезди, които ще направят всичко възможно чрез изявите си по бразилските терени да митологизират своите имена във футболната история.

Гаучосите кацнаха в Бело Оризонте

Аржентинският национален отбор се приземи в понеделник на летището в Бело Оризонте. Първата си тренировка ще направят в сряда, на база...

Но във всеки турнир има много играчи, които заради своята възраст не разполагат с нужния опит, за да бъдат под светлините на прожекторите. Някои от тях обаче имат талант, който може да ги изстреля в звездната футболна орбита много бързо. Скорошен пример за това е халфът на германския национален отбор – Томас Мюлер. През миналото Световно първенство, когато Мюлер е на едва 20 години, той е огромен принос Германия да достигне до третото място със своите 5 отбелязани гола през турнира.

Ето кои млади таланти имат шанса да бъдат следващия Томас Мюлер:

Рос Баркли е изиграл само един цял сезон във Висшата лига с екипа на Евертън, но заради няколкото зашеметяващи представяния през сезона той заслужено попадна в селекцията на Рой Ходжсън.

Играейки предимно като атакуващ полузащитник зад нападателя, 20-годишният халф не спира да тероризира противниковите защитници благодарение на неговите страховити удари от разстояние, пробиви и дрибъл.

Сър Боби Чарлтън: Не вярвам в титла за Англия или Бразилия

Сър Боби Чарлтън - култовият английски футболист, световен шампион от 1966 г. и притежател на Златната топка през 1966 г., сподели свои...

Дали ще започне като титуляр или ще бъде резерва Баркли със сигурност е впечатляващо "оръжие" в английския "арсенал" , въпреки липсата на опит в турнири с подобен мащаб.

Дори някои от най-запалените привърженици на Тотнъм не познаваха Набил Бенталеб, когато Тим Шерлууд го пусна да играе за първи път срещу Саутхямптън в първия му мач като треньор.

Въпреки това, полузащитникът няма търпение да участва на първото си световно първенство. Бенталеб ще се съзтезава за Алжир, въпреки че е родом от Франция.

Все още само на 19, Бенталеб впечатли феновете на Тотнъм със своята увереност на терена. Сезонът на "шпорите" бе изпълнен с доста трудни периоди, но това не попречи на Бенталеб да продължи ударно своето развитие.

Тъмната страна на Рио - фабрика за наркомани и бандити

Всяка уважаваща себе си туристическа агенция на планетата хвали дестинацията Рио де Жанейро като перлата на Южна Америка. Независимо да...

Той е енергичен полузащитник, който изнася топката от своето наказателно поле до противниковото. Бенталеб притежава и страхотен удар, благодарение на който той вече отбеляза своя първи гол за Алжир в контролата срещу Румъния.

Босна и Херцеговина са смятани за потенциални аутсайдери, независимо че попаднаха в лека група заедно с отборите на Нигерия, Иран и Аржентина.

Мухамад Бешич е едно от малко познатите лица в отбора, което не пречи той да се превърне в ключов футболист за своя отбор.

21-годишният дефанзивен халф напусна Хамбург поради противоречиви обствоятелства през 2012г. и в момента играе за Ференцварош в Унгария. Въпреки липсата на опит в силно първенство той е готов да поеме своята отговорност за доброто представяне на Босна.

Иновации облекчават съдиите на Световното

Няколко новости, които ще бъдат въведени на предстоящия световен турнир в Бразилия, ще облекчават работата на съдиите по време на мачов...

Бешич игра пълни 90 минути в приятелските срещи преди Световното срещу Кот Дивоар и Мексико. Неговият отбор победи и в двата мача, като опорният халф игра много силно, като внасяше нужната сигурност за Босна и Херцеговина в средата на терена.

Повиквателната към Ерик Дурм изненада много хора в Германия. Но какво значение има това, като самият Лотар Матеус лично е посъветвал селекционера на бундестима Йоаким Льов да призове таланта на Борусия Дортмунд.

Въпреки, че Дурм играе най-вече като крило и дори нападател, Йоаким Льов предпочита да го ползва като ляв бек. Непривичната позиция явно не попречи на 22-годишният футболист да се представи впечатляващо в приятелските срещи на Германия, с което пълноценно да замести контузения си съотборник от Борусия – Шмелцер.

Дурм ще се надява да участва в поне един мач в Бразилия, с което да покаже, че включването му в националния отбор е заслужено.

Балотели стресна Италия

Нападателят на италианския национален отбор Марио Балотели е изкълчил глезена си в края на контролата срещу Флуминензе (5:3), съобщава ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com