Срещу Германия Португалия загуби повече от един мач

8735
Срещу Германия Португалия загуби повече от един мач

Да свържем съдийството на Милорад Мазич със загубата на Португалия от Германия означава, че не сме разбрали какво се случи на "Арена Фонте Нова”. И се опитваме да скрием собствените си грешки с обвинения срещу трети лица. Затова се надявам, че критиките на селекционера Бенто по адрес на рефера са само стратегия, с която се опитва да избегне психическата травма за играчите си, които със сигурност напуснаха терена засрамени от никаквото си представяне.

Истината е, че при дузпата на Жоао Перейра срещу Гьотце очевидно имаше контакт между двамата, а единствената претенция, която можем да имаме към рефера, е, че не даде дузпа срещу Едер в 75-ата мин. Иначе изгонването на Пепе си беше малко пресилено, но този, който трябва да бъде критикуван в случая, е самият играч. Как е възможно опитен защитник, и то с история, да рискува всичко с главичка срещу съперник?

Гавра с Роналдо - прекръстиха го на CR4

Катастрофалната загуба на Португалия от Германия с 0:4 на световното първенство стана повод изобретателни фенове да залеят социалните м...

В същото време насред Салвадор се видя, че зависимостта на Португалия от Кристиано Роналдо се превръща в болест. Да разполагаш с един от най-добрите играчи в света, може и трябва да бъде предимство. И няма нищо по-нормално неговата роля да натежава в ключови моменти. Поведението на съотборниците му по време на мача с Германия обаче подхрани всичките коментари, според които тактиката на Португалия се състои в това топката да се подава на Кристиано и той да вкарва. Точно така изглеждаше при две атаки, в които Нани и Коентрао показаха по-голямо притеснение, когато подават на Роналдо, отколкото ако се опитваха да уцелят противниковата врата. Тази фиксация не е никак интелигентна, особено при положение че звездата на Реал М е далеч от най-добрата си кондиция.

Иначе срещу Германия Португалия загуби повече от само един мач. По принцип е нормално да се загуби от един от големите фаворити, но не и с 0:4. От такава загуба боли, защото головата разлика е сред най-важните критерии на турнира. И от тук нататък Португалия е задължена да спечели другите си 2 мача от групата. И то при положение че остана без трима играчи – изгонения Пепе, който ще бъде наказан, и контузените Коентрао и Уго Алмейда. Особено липсата на Коентрао ще се окаже голям проблем, защото в състава няма друг типичен ляв бек, който да е бърз и полезен в атака в мачове, където ще трябва да се вкарват голове.

За финал ще кажа, че е абсурдно мачове на световно първенство да се играят от 13,00 ч. местно време само и само да се предават в удобно време в Европа, макар че това е оправдание за португалската загуба. Но иначе е факт, че играчите на Бенто изглеждаха уморени, все едно жегата и влажността им бяха изпили силите. В същото време обаче немците изглеждаха свежи като марули. При равни условия португалците са тичали над 10 км по-малко от съперника (101,9 км срещу 111,7 км). Да, очевидно и изгонването на Пепе попречи. Но като цяло си пролича, че освен по-малко португалските национали тичаха и по-лошо от съперника.

 Нуно Мигел Соуза, вестник "Публико”

Жозе нападна Пепе: Не е португалец, затова трябваше да е по-отговорен

Треньорът на Челси Жозе Моуриньо разкритикува остро португалския бранител Пепе за поведението му в първия мач на тима на Световното. Ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com