Сколари е готов да изненада всички срещу Германия

14351
Сколари е готов да изненада всички срещу Германия

Мнозина очакват предвид кадровите проблеми Бразилия да влезе от позицията на по-слаб в сблъсъка срещу Германия. Според всеобщото мнение играчите на Луиш Фелипе Сколари трябва едва ли не да се молят да стигнат до дузпи срещу Бундестима. Аз обаче очаквам Фелипао да изненада всички, дори и самите бразилци с подхода си за този мач. Според мен най-рационалният вариант при липсата на Неймар е да се даде пълна възможност за изява на Оскар.

При негова поява на терена отдясно трябва да действа Вилиан, стига, разбира се, здравословното му състояние да го позволява. При това положение Хълк практически ще трябва да влезе в директен сблъсък с Филип Лам, като физическите му характеристики биха му дали леко предимство. Разбира се същестува и вариант, в който в игра да се появи и креативният Бернард. Именно спрямо отношението на селекционера към играча на Щахтьор може да съдим за неговите намерения към срещата. Ако вместо него на терена се появи Рамиреш, то желанието на Сколари вероятно ще бъде по-скоро да не загуби мача, отколкото да го спечели.

Самият селекционер със сигурност може да заимства много от играта на Коста Рика в четвъртфинала срещу Холандия. Преди неговото начало никой не слагаше в сметките скромния отбор, представящ зона КОНКАКАФ, но тимът на Хорхе Луис Пинто успя да стигне до дузпите със завидна тактическа дисциплина.

Макар и аналогиите да не са съвсем коректни, те идват да покажат, че статутът на фаворит е нещо много символично. Истината е, че нашите национали показаха преди всеки мач по време на изпълнението на химна, че са готови да се борят докрай за националната фланелка и милионите си фенове. Всичко това можеше да се прочете в очите на Давид Луиш след победния му гол срещу Колумбия.

Липсата на основни играчи като Неймар и Тиаго Силва има опустошителните последици на земетресение, но именно в този момент "селесао" може да докаже истинските си стойности. Някои колеги определиха, че Бразилия без Неймар е като Попай Моряка без неговия спанак, но в крайна сметка неговата липса може да се приеме като удобен камуфлаж.

Карикатурите, на които броненосецът Фулеко дава на Неймар своята броня, з а да предпазва гръбначния си стълб могат и да изглеждат като черен хумор, но са някакъв опит да се избяга от всеобщата истерия. Именно заради нея медицинската сестра от болницата, където бе приет нападателят на Барселона, се прости с работата си заради предоставените кадри с неговото постъпване в лечебното заведение.

Ако се върнем към срещата, в този момент правилото, че всеки бразилец е национален селекционер, важи с пълна сила и всеки има собствена визия около стартовия състав срещу Германия. За мнозина най-сериозната дилема ще бъде в центъра на защитата, където търсещият първите си минути на световните финали Данте ще трябва да се пребори с Енрике. Включването на играча на Палмейрас срещу Колумбия бе по-скоро опит да се канализира хаотичният натиск на Колумбия и не допринесе особено за успокояване на напрежението в наказателното поле.

До голяма степен Сколари би трябвало да съобрази състава си и спрямо евентуални очертаващи се продължения, за да не му се налага по подобие на Луис Ван Гаал да прави отчаяни промени в последния възможен момент. За Бразилия перфектният развой от мача с Германия ще бъде повторението на сблъсъка с Колумбия - ранен гол и пазене на резутата до самия край. Друг е въпросът дали с изритвания, достойни за американски футбол, ще може да се постигне някакъв позитивен резултат срещу солидния немски отбор. Тъй като за разлика от Чили и Колумбия, играчите на Йоаким Льов са отбор, който знае какво иска и как точно да го постигне. При всички положения Бразилия за пореден път ще бъде изправена срещу всички възможни обстоятелства, начело с кадровите проблеми и натиска от трибуните, и именно сега ще стане ясно дали този отбор наистина може да вземе Шестата.

Жука Кфури, най-известният футболен блогър в Бразилия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com