Аржентина - шампион по скуката

11047
Аржентина - шампион по скуката

С пет победи с по един гол разлика Аржентина вече е шампион на скуката на това световно първенство. Ако спечели още два мача, ще стане и шампион на света. Четвъртфиналът срещу Белгия бе доста приспивен и дори досаден на моменти. Гаучосите вкараха гол в осмата минута и след това отказаха да атакуват.

Все пак класирането на аржентинците напред може да се определи като заслужено, въпреки че не вдъхва голям ентусиазъм. Зрелище нямаше никакво, особено след излизането на техничния Ди Мария заради контузия.

Масчерано: Холандия още страда от загубения финал в ЮАР

Халфът на Аржентина Хавиер Масчерано е сигурен, че съперникът им в полуфиналния мач на световното първенство - Холандия, още страда от ...

"Тук не играхме само един мач, а ставаше въпрос за 24 години чакане", припомни Хавиер Масчерано. Може би затова рисковете в съатава на гаучосите бяха сведени до абсолютния минимум. Вместо да нападат, те се задоволиха само да пазят аванса си.

"Ако бяхме играли като тях, журналистите щяха да ме разкъсат от критики", каза белгийският селекционер Марк Вилмотс, който не бе никак впечатлен от играта на Аржентина.

В последните дни резултатността на мондиала доста спадна, романтиците се прибраха по домовете си. Останаха реалистите, към които очевидно спада и Аржентина. Прагматичният (разбирай грозен) футбол се превърна в средство за гаучосите да вървят напред. Те бяха страхливи, но за сметка на това завидно ефикасни.

"Полуфиналът бе минималната цел", каза Сабея. Ако не друго, в защита отборът изглежда стабилен, умее да издържа на натиск. Промените на селекционера също дадоха резултат, Мартин Демикелис бе по-сигурен от Федерико Фернандес. Лукас Билия внесе агресивност в средата на терена. Всички атаки на Белгия бяха блокирани.

Ди Мария: Ще се убия, за да се възстановя за финала

Крилото на Аржентина Анхел Ди Мария заяви своята решителност да се възстанови от контузията си в бедрото. Той е готов на крути мерки, з...

"Ако не бяха дългите топки, те нямаха нито едно голово положение", коментира Меси.

Режис Тестелин, "L'Equipe"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com