В луд мач "летящите" холандци надскочиха "кенгурата" и вече гледат към 1/8 финалите

11757
В луд мач "летящите" холандци надскочиха "кенгурата" и вече гледат към 1/8 финалите
Снимка: Getty Images/Guliver

В може би най-интересният двубой от началото на Световното първенство в Бразилия, Австралия и Холандия завършиха при резултат 2:3. С победата "лалетата" водят убедително в група "В" и само чудо може да ги измести от първата позиция в класирането. Скромният отбор на Австралия даде неочаквано силна съпротива на холандските амбиции, като може би само липсата на международен опит лиши "кенгурата" от нещо повече в този мач.

Началните минути на двубоя бяха равностойни, като отборът на Австралия изобщо не беше притеснен от именития си съперник и смело тръгна в атака. Все пак в 6-та минута тимът на Холандия бе този, пред който се откри първото опасно положение в мача. Ариен Робен се възползва от грешка в отбраната на противника, проби мощно отляво в типичния си стил, но вратарят на "кенгурата" Шпиранович го блокира.

Най-интересното в двубоя до 19-та минута бе дълбоката преса, която Австралия налагаше. Благодарение на нея "лалетата" не успяваха да задържат дълго време топката, като създаваха възможности на съперника да прави бързи контраатаки най-вече чрез Леки, който летеше по дясното крило.

Точно в тези силни за Австралия минути, Холандия нанесе своя удар! Робен открадна една топка в центъра на терена и с мощен спринт надбяга защитата на "кенгурата" и с диагонален удар откри резултата.

Но кой щеше да предположи, че радостта на Холандия ще трае секунди? След по-малко от минута символичните домакини изравниха резултата с невероятен гол! Леки центрира прецизно и ветеранът в състава на Австралия Тим Кейхил изстреля въздушен снаряд към вратата на Силесен, като топката едва не счупи горната греда преди да влезе в мрежата.

Затишието в мача продължи само шест минути. Австралия опита да направи пълен обрат в мача. След страхотна тяхна атака, направилият много силен мач Леки, счупи кръста на Флаар отдясно, след което хитро върна топката назад към границата на наказателното поле, Бешано стреля мощно, но ударът му мина близко над вратата.

В края на полувремето отново възможността за гол бе пред Австралия. Шпиранович се ориентира най-добре в едно разбъркване в наказателното поле на Холандия, но ударът му бе слаб и не застраши вратата на символичните гости в мача.

Феновете алармираха: "Маракана" предразполага към страшна трагедия

Футболните фенове треперят от страх, когато ходят на мачове на "Маракана". Хиляди запалянковци се оплакаха след първия мач на легендарн...

В последната минута на първата част се наложи принудителна смяна в тима на Луис Ван Гаал. Един от най-големите таланти в състава Мартинс Инди бе контузен от Кейхил и напусна терена на носилка.

В първата половина на срещата, противно на всякакви очаквания, Австралия бе по-силният отбор. Техният съперник бе много хаотичен в атака и трудно правеше повече от пет поредни точни подавания.

Второто полувреме започна доста неприятно за Холандия. Първо Австралия отбеляза гол, който бе справедливо отменен. Веднага след това, капитанът на тима Робин Ван Перси си изкара глупав жълт картон, който не му дава право да играе в последния мач срещу Чили.

В 53-та минута кошмарът за тима на Луис Ван Гаал стана пълен. Божанич опита центриране, топката се отби в ръката на Янмаат и реферът справедливо отсъди дузпа. Йединак застана зад топката и бе безпогрешен. Австралия постигна пълен обрат в резултата!


Седем отбора от Премиършип пожелаха героя за Мексико

Поне седем отбора от Висшата лига проявяват интерес към вратаря на Мексико Гилермо Очоа.Стражът направи невероятни спасявания на мача с...

Само пет минути по-късно Холандия се събуди! След образцова атака, минала през Снайдер и Депай, Ван Перси получи топката очи в очи с Райън и с неспасяем удар върна равенството в мача.

Храбрият тим на Австралия обаче не се отказа да търси трите точки от двубоя. След детинска грешка в холандската отбрана топката стигна до Кейхил, той подаде към Леки, който обаче нанесе странен удар с гърди и Силесен нямаше проблеми да улови.

Веднага след това вечната максима "като не вкараш, ще ти вкарат" влезе в сила. Влезлият като резерва Мемфис отправи прецизен, фалцов удар от границата на наказателното поле и матира Райън - 3:2 за Холандия!

До края на мача на терена имаше само един отбор и това бе тимът на Луис Ван Гаал. "Лалетата" се надпреварваха да изпускат! В 73-та минута удар на Уесли Снайдер от границата на наказателното поле бе блокиран от защитник на Австралия. Минута по-късно Ван Перси нахлу в наказателното поле, върна назад към Де Йонг, който отправи чудесен изстрел, но Райън спаси по блестящ начин.

Интересно е да се отбележи, че в заключителната част на двубоя си пролича умора в състава на Холандия. Причината за това бе сериозната съпротива на "кенгурата", която за малко не обърка плановете на "лалетата".

Дядото на Ван Перси полетя като внука си (ВИДЕО)

Дядото на Робин ван Перси се опита да полети като внука си при изравнителния гол на Холандия и Испания в края на първото полувреме. И п...

Следващият мач на Холандия е с Чили. В него няма да може да играе Робин ван Перси, който си изпроси нов жълт картон.

Австралийците от своя страна заслужават само похвали за представянето си в тази среща, но те почти сигурно отпадат от това световно. Последната им среща с Испания ще е без значение, ако Чили вземе точка от иберийците по-късно днес.

СТАТИСТИКА:

АВСТРАЛИЯ - ХОЛАНДИЯ 2:3

0:1 Робен (20)

Ди Каприо докара 50 красавици на яхтата за Световното

Футболният запалянко Леонардо ди Каприо пристигна в Бразилия за Мондила, но се забавлява здравата извън стадионите. Холивудската звезда...

1:1 Кейхил (21)

2:1 Йединак (54)

2:2 Ван Перси (58)

2:3 Мемфис (70)

Австралия:Райън, Дейвидсън, Шпиранович, Уилкинсъ, Макгоуън, Маккий, Йединак, Оър (Тагарт 77'), Брешано (Бозанич 52'), Леки, Кейхил (Халоран 68');

Селекционер: Ангелос Постекоглу

Снайдер: Няма да откажа, ако Ван Гаал ме покани в Юнайтед

Полузащитникът на Галатасарай и холандския национален отбор Уесли Снайдер призна, че би обмислил оферта от Манчестър Юнайтед, който от ...

Холандия: Силесен, Флаар, Де Фрай, Мартинс Инди (Мемфис 45'), Блинд, Де Йонг, Янмаат, Де Гузман (Вийналдум 79'), Ван Перси, Снайдер, Робен;

Селекционер: Луис Ван Гаал

Жълти картони: Кейхил (Австралия), Ван Перси (Холандия)

Съдия: Джамел Хаймуди (Алжир)

Стадион: Ещадио Бейра-Рио

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com