Милиционерщината в политиката ще пребъде

11005
Милиционерщината в политиката ще пребъде
Снимка: БГНЕС

Изборите минаха и бързичко изплува дефектът от огромната победа на ГЕРБ. Защото, както „архитектът на терен“ Цветан Цветанов може да бъде перефразиран – ми почват да не стъпват вече хич по земята, искат само да ги галим по мъд**а!

Вчера вторият човек в ГЕРБ и лидерът на ДПС Лютви Местан ясно показаха на Реформаторския блок къде ще им е мястото занапред. И Реформаторите със сигурност са наясно – ще седят в ъгъла, защото така си постлаха. Нищо, че Бойко Борисов ги потупва окуражително по главата както се полага на по-голям батко. Всички знаем – батковците като дойде ред, първо ти взимат играчките, а ако не даваш, отнасяш и шамарите. А уж трябваше те да дадат някакъв, малък тласък за промяна, не само да кукат, този път в бембено, след предния в червено.

След дъжд качулка - клоунадата МВР

Флашмобове, шествия, протести – при това без законно разрешение. Две години след като наистина имаше гражданско желание за тоталн...

Изминалите избори стигнаха нов връх на политическото нахалство. Статистиката на „Прозрачност без граници“ е съкрушителна. 470 000 невалидни бюлетини! Това е повече, отколкото гласовете на приритващата в предсмъртна агония БСП! Толкова брак не е само от желание за показване на среден пръст на политическата ни класа – това е си е директно унищожаване на валидни гласове. И доказателството са сгрешените 90% от протоколите на СИК - „Прозрачност без граници“ го отчете, а още преди тях вицепремиерът Томислав Дончев го каза пред „Лице в лице“ на bTV. Член на правителството го казва – всички обаче гледаме сеира на Волен и нямаме време да вкараме юмруците по нечии други тикви.

И понеже спим, сега миционери като Цветанов просто ни се смеят на глупостта. Той удобно пропусна да каже как така в Игнатиево ГЕРБ спечели с над 95% на втори тур, след като на първи не води. Прозрението не е обяснение - то е форма на презрение. А за джебчийките – е ако той беше вътрешен министър, ехеее – даже нямаше да разберем, че ни крадат. Неудобно му е на Цецо - ходи да се обяснява по медиите, вместо да си води дъщеричката на детската градина. Милият - не е длъжен да говори, даже не е длъжен да съществува.

Свинските черва в политиката отново се преплетоха хубавичко. За нас остана да гледаме протоколите пред себе си, а зад себе си – по-добре да не се обръщаме, може по-малко да боли.

Автор: Ивайло Ачев

Щом така ни харесва - честито, Бате Бойко

Политическата (и икономическата) власт в България е в ръцете на ГЕРБ. Това е картината на завършилите вече местни избори, в които парти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com