Коя ли мотика настъпи Карадайъ? Някоя с руска дръжка

17436
Коя ли мотика настъпи Карадайъ? Някоя с руска дръжка
Снимка: БГНЕС

Кой лидер си подава оставката само месец преди да му изтече мандатът? Разбира се този, който е накаран. Този, който е назначен от Шефа. Оставката на Карадайъ, последвана от величественото завръщане на Доган, засенчи местния вот по ефект. Най-вече заради фанфарите в медиите, посрещнали Почетния председател. А той, както твърдят, обича духовата музика.

Щял да ръководи ДПС до конференцията, на която ще се избере председател. Можем с 99,9 на сто сигурност да се обзаложим кой ще е той - активен в изявите си, успял млад човек, чийто "Опел" отпреди 10 години е достоен за бъдещ музей на политическия възход.

Интригата тук е повече от ясна, но не точно така стои въпросът защо Карадайъ беше отстранен. Вероятно е настъпил някоя мотика и вероятно тя има руска дръжка, съдейки по евроатлантическия ентусиазъм на Пеевски. Руските интереси, които ДПС от три десетилетия открито защитава, са онази тънка червена линия, която ако бъде настъпена от някой Доганов аватар, той бива отстранен.

Помним Местан, който беше твърде интелигентен и твърде самостоятелен. Заради проатлантическия си уклон беше не само махнат, но и смачкан. Карадайъ, съдейки по малобройните му лични извления, също не е загърбил Запада. И като добавим шумотевицата около дерогацията на Росенец, картината добива завършен вид.

Доган не е вчерашен. Школуван в ДС, завъртял се около Кръглата маса и вплел се в нововъзникналите икономически групировки, той добре знае как да преследва целите си. Амбициите му отдавна тласкат ДПС към водеща политическа роля и тя отдавна е факт. Но вече не е балансьор, нито някаква четвърта политическа сила. След местния вот партията е на второ място по събрани гласове и този факт не остава незабелязан от външните наблюдатели. Сега е моментът за атака и Доган се появява.

Той е като пушката в онзи театрален лаф - щом е на сцената, все някога ще гръмне.

Възможно е и това да е изчислено от Почетния председател - да се появи точно в момента, в който Сглобката се клати и а-ха да се разглоби, да стане един национален спасител, вожд и учител на българския народ. И съответно ДПС скоро да е първа политическа сила.

Не знам дали родните политици четат учебници по политическа теория и история, но практическите им действия са като на хора с ментален дефицит. Затова ще им помогнем с няколко съвета.

Докато се търкаляте между Посолство-то и Митрофан-ская, има едно друго посолство на една съседна държава, което ще има свой човек начело на държавата ни - скоро. То вече има силно присъствие в икономиката ни. В същото време успоредните на Русия политици само чакат знак - Матушката е супервайзорът им, на когото няма как да откажат. Ще действат така, както е добре за нея, а не за България.

Не е за чудене появата на Сокола, ни най-малко. Тежката артилерия се появява само ако има нужда от нея. Така че всичко, свързано с газови доставки, "Лукойл" и всякакви руски енергийни интереси, трябва незабавно да стане тема номер едно в българската политика. И управлението на страната да си отвори очите и да види пълната картина, а не постфактум да се чуди какво да прави, както се случи с инфилтрираните в ЦИК хора на Пеевски. Ами много е жалко, че чак сега почитаемите политици разбраха кой и къде оформя изборните резултати. Или пък са знаели, но ги е устройвало?

Другият вариант е Доган лично да разглоби мнозинството и да направи собствено. Както се казва, което не става с пари, става с много пари.

Ако обаче мислещите политици позволят това да се случи, да си приготвят пионерските връзки, да се строяват край МОЧА и да запяват "Вставай, страна огромная".

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com