На политиците обикновените хора не са им по темата

3603
На политиците обикновените хора не са им по темата
Снимка: NОрешарски, ДАНСwithme

Когато си избрал да живееш като скот, ще бъдеш третиран като такъв. Думите на здравния министър Петър Москов отпреди три дни доведоха до лавина от коментари, която предизвика и сваляне на маски.

Коментар на редактора

Циганите имат не само права, а и задължения

Оставка на здравния министър Петър Москов. Това поиска Движението за права и свободи с нарочна декларация от парламентарната трибуна. П...

Както винаги, маските падат най-лесно, щом говориш по теми, по които не ти изнася. В сутрешния блок на Нова телевизия на представители на ДПС, БСП и отчасти ГЕРБ им се наложи да говорят точно по такива теми, които изплуваха заради изказването на Москов.

Какво се получава – безмерно нахалство. Не е по темата, повтаряше народният представител от ДПС Тунджер Кърджалиев. Не е по темата, че много хора в България живеят като скотове, особено от малцинствата. Не е по темата, че МВР не поддържа статистика за престъпленията, извършвани от етнически групи, за да не лъсне как такива като ДПС не правят нищо за решаване на следните проблеми – образование, заетост, жилищно настаняване. Не е по темата, че при избори редовно куп сигнали за купуване на гласове водят към ДПС. Важното е как да се нарича едно населено място – ромска, българска, турска, таджикистанска, антарктическа или каквато там махала е. Но да запомним – махалата сама се определя. Сама, сама, колко да е сама?

От БСП пък карат все на конспирации – приемал се сега държавен бюджет, защо се занимаваме с битите лекари? Ами бият ги, г-н Райнов. Тези, дето бият, много не им пука кога гласувате бюджета. Темата е важна, но аз поне не помня един път да е имало принципно съгласие между опозиция и управляващи по нея. А конспирациите как се „заглушава” важното, изречени точно от представител на едно от най-мразените управления в новата ни история – ами смешно звучи.

И за финал – ГЕРБ се мотае и не внася все още предложение социалните помощи на хора, които са нападнали лекари, да бъдат вземани. Вместо това ще дават повече пари на медиатори, които да успокояват разни български, цигански, турски и въобще всякакви скотове, които да не бият лекари. Вариантът с моркова, господа и госпожи от ГЕРБ, работи, когато има пари кой да го плати. Има ли? Все разправяте, че няма. Е като няма, минаваме на варианта с тоягата. Който иска социални, да бъде така добър да не посяга на лекари. Като посяга – ами време е да има Движение не само за права и свободи, ами и за задължения и отговорности. Дори в САЩ, "най-великата демокрация", ползват тоягата. Ако не вярвате - убедете се сами в този линк!

Тъпотиите на авторитетите

Състоянието на здравната ни система и „Южен поток” – това бяха двете водещи теми в тази петъчна сутрин. Коментар на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com