Камерън: САЩ рискуват да загубят моралния си авторитет

12901
Камерън: САЩ рискуват да загубят моралния си авторитет
Снимка: Gettyimages

САЩ може да загубят моралния си авторитет заради използването на мъчения в затворите. По този начин премиерът на Великобритания Дейвид Камерън коментира доклада на американския Сенат  за мъченията в тайните затвори на ЦРУ по света.

"Да изясним - изтезанията са недопустими", категоричен бе Камерън в опит да успокои общественото мнение. Той посочи, че след терористичните атаки на 11 септември 2001 са били извършвани нередности.

ЦРУ се извини за послушването на Сената на САЩ

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Джон Бренън се извини на лидерите в Комисията по разузнаването в Сенат...

Премиерът обясни, че е дал напътсвия на британските агенти как да се държат, информира британският вестник "Телеграф". Той допълни: "В качеството ми на министър-председател съм издал ръководство към всички наши агенти, с което обяснявам как искам те да се държат по света и как да се отнасят към подобни проблеми вбъдеще".

Британският премиер обаче не отговори на въпроса дали агенти от страната му са участвали в изтезания заедно с американските си колеги.

Според публикувания вчера документ ЦРУ използва техники, които са „много по-брутални и лоши”, отколкото Управлението твърди в официалните си доклади. На всичкото отгоре използваните техники не давали желания резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа