Две села искат да се присъединят към община Пазарджик

10055
Две села искат да се присъединят към община Пазарджик

Жителите на селата Варвара и Ветрен дол са внесли искане в Общинския съвет в Пазарджик за произвеждане на местен референдум за отделяне на населените места от община Септември и присъединяването им към община Пазарджик. Искането ще бъде разгледано на следващото заседание на Общинския съвет, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той обясни, че искането е подкрепено с подписка от 25 на сто от избирателите в двете населени места, с поставен въпрос "Съгласни ли сте село Варвара/село Ветрен дол да се отдели от община Септември и да се присъедини към община Пазарджик?".

Според Попов, ако двете населени места се присъединят към община Пазарджик, жителите ще могат да се възползват от множество социални и икономически придобивки. По думите му по-големият град дава възможност за по-добра реализация на трудовия пазар, което, съчетано с удобните транспортни връзки на община Пазарджик, е предпоставка за по-добър живот на населението.

Част от пътя към курорта "Свети Константин" се свлече

Обявено е частично бедствено положение в Община Пещера. Информацията съобщи кметът на Пещера Георги Козарев.  Причината е свлича...

По въпроса за произвеждане на референдум ще трябва да се произнесе и Общинският съвет в Септември. Ако бъде направено допитването и резултатът му е в полза на присъединяването към община Пазарджик, окончателното решение за промяната в административното деление, трябва да бъде взето от Министерския съвет.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик