Глад застрашава 16 млн. души в Африка

4622
Глад застрашава 16 млн. души в Африка
Снимка: Getty Images / Guliver

Глад застрашава близо 16 милиона души в редица страни от Африка заради продължителната суша в региона и силното влияние на последиците от климатичното явление Ел Ниньо, сочи доклад Световната програма по прехраната на ООН, цитиран от ТАСС.

Влиянието на Ел Ниньо толкова се е засилило, че има опасност от извънредно положение в региона, за борба с която ще бъдат необходими координираните усилия на много страни, се посочва в документа.

Към 2050 г. човечеството може да изпитва остър недостиг на храна

Ако населението на Земята продължава расте със същите темпове както днес, а методите за производство на храна не се изменят, то към 205...

През януари т.г. организацията оцени на 14 милиона души броя на хората в Южна Африка, които са застрашени от глад. Тогава тя предупреди, че през 2016 г. на практика е пропуснато благоприятното време за засаждане на културите.

Заради недостатъчните валежи м.г. най-силно пострадаха Малави, където от глад са застрашени 2.8 милиона души, Мадагаскар (около 1.9 милиона души), Зимбабве (1.5 милиона души). В Лесото през миналия декември правителството вече обяви извънредно положение заради сушата, пише Сега.

От недостиг на храни в страната страдат 650 000 души, което е близо една трета от населението. Тревожна е ситуацията също така в Ангола, Мозамбик и Свазиленд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com