Руски товарен самолет се разби в Южен Судан, има десетки загинали (ВИДЕО)

8821
Руски товарен самолет се разби в Южен Судан, има десетки загинали (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages.com

Произведен в Русия товарен самолет, превозващ няколко пътници, се разби след излитане от летище в столицата на Южен Судан, предаде Ройтерс, съобщи БНР.

Загинали са най-малко 41 души, които са били на борда на самолета и други на земята. Има двама оцелели при катастрофата - член на екипажа и едно дете. Засега няма потвърдена информация за броя на хората, които са се намирали в самолета.

Чешки самолет кацна с един двигател в Амстердам

Самолет на чешката авиокомпания „Чешки авоилинии” (Czech Airlines) се приземи благополучно на летището в Амстердам в неделя...

Руската медия LiveNews цитира неназован източник от руската авиационна агенция, според който самолетът изглежда е бил претоварен и произведен през 1971 година в СССР. Няма официално изявление от руските власти досега.

Репортер на АП на мястото на катастрофата съобщава за множество жертви около мястото, където е паднал самолетът. Части на самолета са разпръснати на голяма площ, включително паднали в къщи наоколо. Пакети, част от товара на самолета, със сандали, цигари, бисквити, са разпръснати около останките.

Говорителят на президента Атени Атени заяви, че самолетът е бил "свързан" с петролните полета около Нил. Бунтовници и правителствени сили се борят за контрола над този район.

Много части на Южен Судан, който стана независима държава през 2011 година, бяха засегнати от насилие от декември 2013 година. Сблъсъците продължават въпреки мирното споразумение, подписано пред август.

В края на миналия месец руски самолет се разби в Синай. Самолетът е изчезнал от екраните на радарите близо до кипърския град Ларнака. На борда на руския пътнически самолет, излетял от летището на курортния град Шарм ел Шейх, е имало над 200 души.

Откриха двете черни кутии на падналия в Египет руски пътнически самолет

Открити са и двете черни кутии на руския пътнически самолет, който катастрофира в Египет.  В Русия днес е обявен ден на траур във...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com