Откриха двете черни кутии на падналия в Египет руски пътнически самолет

9172
Откриха двете черни кутии на падналия в Египет руски пътнически самолет
Снимка: Getty Images

Открити са и двете черни кутии на руския пътнически самолет, който катастрофира в Египет. 

В Русия днес е обявен ден на траур във връзка с катастрофата на пътническия самолет в Египет, съобщи ТАСС. Това е най-тежката катастрофа не само в новата история на Русия, но в цялата история на руската авиация. 

Lufthansa и Air France спират да летят над Синай

Две от най-големите европейски авиокомпании са решили да избягват полетите над Синайския полуостров, докато чакат да се изясни какво е ...

Машината Airbus А321 на авиокомпания "Когалимавиа" падна в планински район в централната част на Синайския полуостров, на път от курорта Шарм Ел Шейх към Санкт Петербург с общо 224 души на борда. Оцелели няма. 

Русия отхвърли твърденията на групировката "Ислямска държава", че самолетът е свален от джихадисти със зенитна ракета. Такива заявления се появиха в интернет. За мястото на катастрофата в Египет отпътува и руска следствена група, информира БНР.

"Когалимавиа" е компания за чартърни пътнически полети. Разполага със самолети на европейския концерн "Еърбъс" и на канадския „Бомбардие". Полетите се извършват най-вече от московското летище Домодедово.

След инцидента две от най-големите европейски авиокомпании „Lufthansa“ и „Air France“ решиха да избягват полетите над Синайския полуостров, докато чакат да се изясни какво е причинило катастрофата в района на руския самолет с 224 пътници на борда.

"Ислямска държава" твърди, че е свалила руския самолет в Египет

Египетският клон на джихадистката група „Ислямска държава“ заяви, че е свалил руския пътнически самолет, който днес се разб...

Вчера бе съобщено, че първоначалният оглед на мястото на самолетната катастрофа в Египет показва, че руският самолет се е разбил поради техническа неизправност, предаде Reuters, позовавайки се на източник от силите за сигурност в Северен Синай.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com