Близо половин милион нелегални мигранти са задържи в САЩ

2055
Близо половин милион нелегални мигранти са задържи в САЩ
Снимка: БГНЕС

Около 450 000 нелегални мигранти за задържани от Агенцията за имиграционно и митническо наблюдение на САЩ в повече от 200 центрове в цялата държава. Броят им се е увеличил с 38 000 души от януари 2017 г. насам, когато Доналд Тръмп встъпи в длъжност на президентския пост, отбелязва британското издание The Economist, цитирано от "Фокус". 

„Миризмата беше отвратителна“. Така Джош Доусли, репортер на Washington Post, описва центъра за задържане на мигранти в МакАлън, Тексас, пише The Economist. Марк Пенс, вицепрезидентът на САЩ, който наскоро беше там, не показа притеснение. „Вижте, това са неприятни неща“, призна Пенс на пресконференция след посещението си. „Знаех че ще видим пренаселена система“, добави той. Повече от година законодателите получават критики за състоянието за центровете за задържане на мигранти по южната граница, където биват пращани лица, задържани за нелегално пресичане на границата. Демократите смятат, че е „нехуманно да се държат хора в клетки“, докато републиканците имат „други идея“. На 15 юли президентът Доналд Тръмп публикува в социалната мрежа „Туитър“ съобщение, че ако центровете са толкова пренаселени, да „им кажат да не идват в САЩ, а демократите да затворят легалните вратички – проблемът ще е решен!“.

Около 450 000 нелегални мигранти за задържани от Агенцията за имиграционно и митническо наблюдение на САЩ в повече от 200 центрове в цялата държава. Това число се е увеличило с 38 000 души, след като Доналд Тръмп заема поста си през януари 2017 година. Други 13 000 деца, основно от Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас, които са пресекли границата сами, са приютени в Агенцията за здравни и социални услуги. Това число е с 6 700 повече, отколкото преди две години. Преди мигрантите да бъдат изпратени в центровете на Агенцията за имиграционно и митническо наблюдение, мнозина от тях остават за малко в сградите на Агенцията за митническа служба и погранична охрана. По-рано този месец правителствен регулатор публикува доклад, в който е описано пренаселеното и мизерно състояние на пет такива центъра в Тексас. Според доклада, възрастните са държани в стаи, в които е възможно само да стоят прави, за период от дни или даже седмици. Някои деца нямат достъп до душове, чисти дрехи или топла храна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com