Бой заради отменено събитие на Доналд Тръмп (Видео)

2780
Бой заради отменено събитие на Доналд Тръмп (Видео)
Снимка: Gettyimages.com

Привърженици на Доналд Тръмп се сбиха с протестиращи срещу негова предизборна изява в Чикаго, предаде БГНЕС.

До сблъсъците в университетска спортна зала, в която трябваше да говори евентуалният кандидат за президент на Републиканската партия, се стигна, след като самия Тръмп реши да отмени участието си. В часовете преди началото на планираната му поява, на мястото, освен привържениците му, се появили и протестиращи. Милиардерът най-напред се е консултирал с полицията, преди да отмени изявата си.

Опонентите на Тръмп не намират начин да го спрат

Девет месеца след като Доналд Тръмп се кандидатира за кандидат-президент от Републиканската партия, неговите опоненти все още се опитва...

„Не искам никой да пострада. Взехме правилното решение, въпреки че свободата на словото беше ограничена”, заяви Тръмп пред CNN.

Стотиците протестиращи, сред които много чернокожи и латиноамериканци, са се събрали пред и вътре в самата зала. По информация на CNN, на мястото е имало между 8500 и 10000 души. На кадрите на американската телевизия е видимо, че част от протестиращите скандират името на един от кандидатите на Демократическата партия – Бърни Сандърс.

След обявяването на решението на Тръмп да отмени събитието, се стигна до сбивания между различните групи. Наложи се бронирани полицаи да ескортират различните агитки, но няма информация за арестувани или пострадали.

„Не сме изнасилвачи”, пишеше на един от протестните плакати. Миналата година Доналд Тръмп си позволи да нарече мексиканските имигранти в САЩ изнасилвачи.

Тръмп пак заложи на антиислямска реторика: "Мюсюлманите мразят САЩ"

Ислямът отново се превърна в ябълка на раздора при дебат между кандидатите на Републиканската партия. Този път обаче нямаше големи напа...

В предишни случаи, когато негови събития са били прекъсвани от протести, Тръмп допълнително е подклаждал враждата, припомня АФП. На 1 февруари в Айова, той призова привържениците да „смачкат от бой” група протестиращи и обеща да покрие съдебните им разходи. В друг случай, протестиращ прекъсна реч на Тръмп в Лас Вегас и милиардерът се закани да го „фрасне в лицето”.

След инцидента в Чикаго, републиканецът отрече да е отговорен за напрежението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка