X
 
 

Има пострадали американски военни при ракетните удари на Иран в Ирак

4755 2
Има пострадали американски военни при ракетните удари на Иран в Ирак
Снимка: Getty Images/Guliverc
При атаките на Иран срещу американски бази в Ирак 11 американски военнослужещи са пострадали, съобщава изданието "Defense One", като се позовава на военни източници в САЩ, предаде БГНЕС.

Иран атакува американските бази на 8 януари, като според "Defense One" е имало 11 ирански ракети, насочени срещу американските военни обекти в Ирак. Според официални данни, цитирани както от президента на САЩ Доналд Тръмп, така и от Пентагона, няма пострадали сред американските войски, но вече има информация като от официални лица, така и публикувана от The New York Times, че има американски военни, които са лекувани заради симптоми на мозъчно сътресение. Това беше потвърдено и от американското командване в Ирак, което уточни, че все още се правят изследвания на пострадалите.

Рухани: Иран иска диалог със света и е против война

Президентът на Иран заяви, че диалогът със света остава "възможен", въпреки високото напрежение със САЩ, и подчерта, че Техеран работи ...

"Тази седмица те бяха евакуирани в американските военни болници в Кувейт и Landstuhl в Германия за лечение на наранявания на главата и последващи прегледи", пише изданието, цитирано от РИА Новости.

Според високопоставен служител на Пентагона, около седмица след нападението, някои членове на въоръжените сили все още изпитват "симптоми на мозъчно сътресение".

Actualno.com

Етикети: