Москва: Свалянето на сирийския изтребител от американските сили е акт на агресия

4947
Москва: Свалянето на сирийския изтребител от американските сили е акт на агресия
Снимка: Gettyimages.com

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков осъди САЩ заради това, че техни сили са свалили сирийски изтребител, описвайки това като „акт на агресия“.

„Този удар трябва да бъде разглеждан като продължение на американската линия на игнориране на нормите на международното законодателство“, заяви Рябков пред журналисти в Москва. „Какво е това, ако не акт на агресия?“, попита той. Това е и първата официална реакция на Москва, след като в неделя беше съобщено за инцидента.

Москва: Действията на военната коалиция срещу сирийските сили са неприемливи

Действията на международната коалиция против военните сили на Сирия не са операции срещу „Ислямска държава“ или „Джеб...

„Това, ако щете, е и помощ за тези терористи, срещу които се борят САЩ, обявявайки, че водят антитерористична политика“, каза Рябков, цитиран от ТАСС.

Припомняме, че от водената от САЩ антитерористична коалиция съобщиха, че американски бомбардировач F/A-18E Super Hornet е свалил сирийски самолет Су-22, който е бомбардирал техни съюзнически сили, които се сражават срещу „Ислямска държава“. От коалицията подчертаха, че не търсят конфликт със сирийския режим, руски или подкрепящи режима сили, но ще защитават своите партньори.

Агенция France Presse съобщи, че късно вечерта в неделя сблъсъците между сирийските сили и арабско-кюрдските формирования, подкрепяни от САЩ, са се изострили след свалянето на самолета.

Снимка: Архив

САЩ свали изтребител на режима на Асад, Иран атакува с ракети сирийски град

Американски изтребител-бомбардировач F/A-18E Super Hornet е свалил сирийски Су-22, който е хвърлял бомби по бойците на "Силите на демок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com