X
 
 

Нов проблем за Тръмп относно имигрантите

458 0
photo of Нов проблем за Тръмп относно имигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver
Федерален съдия в Портланд, Орегон, спря административно правило на президента Тръмп, което изисква имигрантите да докажат, че ще имат здравно осигуряване или ще могат да плащат за медицинска помощ, преди да получат визи.

Американският окръжен съдия Майкъл Саймън издаде временна заповед, с която спира влизането в сила на правилото. Засега не е ясно кога ще се гледа делото по същество, предаде БГНЕС.

Вашингтон Пост: Тръмп ненавиждал Украйна, смятал че е част от Русия

Американският президент Доналд Тръмп изпитвал „неукротима омраза“ към Украйна от първите си дни на президентския стол, пише...

Седем граждани на САЩ и организация с нестопанска цел подадоха федерален иск в сряда, твърдейки, че правилото ще блокира близо две трети от всички бъдещи легални имигранти. В молбата също се казва, че правилото значително ще намали или премахне броя на имигрантите, които влизат в САЩ със семейни визи.

„Много сме благодарни, че съдът призна необходимостта незабавно да блокира забраната“, заяви старшият съдебен изпълнител на Центъра за действие на правосъдието Естер Сунг, която се яви на съдебно заседание от името на ищците.

„Забраната ще раздели семействата и ще намали две трети от имигрантите със зелени карти“.

Документът, подписан от Доналд Тръмп в началото на октомври, трябваше да бъде приложен за хора, които идват с имигрантски визи от чужбина. Тойт не засяга постоянните жители, търсещите убежище, бежанците или децата.

Тръмп се "разведе" с Ню Йорк, най-вероятно заради данъци

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Twitter, че ще промени постоянното си жителство от Ню Йорк в Палм Бийч, Флорида, като твърди, ч...

В заповедта се казва, че на имигрантите ще бъде забранено да влязат в САЩ, освен ако не бъдат покрити от здравно осигуряване в рамките на 30 дни след влизането им или имат достатъчно финансови средства, за да платят всички медицински разходи.

Това е последното усилие на администрацията на Тръмп да ограничи достъпа на имигрантите до обществени програми, докато се опитва да смени семейната имиграционна система със други, основана на заслуги.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители