Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

23 април 2024, 16:29 часа • 1142 прочитания

Полицията издирва мъж, след като в понеделник (22.04) в щата Вашингтон са застреляни две жени и отвлечено едногодишно момче. Мъжът вероятно е избягал към границата с Мексико след това, съобщават властите.

39-годишният Елиас Хуйзар, бивш полицай, е „въоръжен и се смята за опасен и вероятно ще извърши още престъпления“, съобщават от патрула на щата Вашингтон. Той е трябвало да се яви в съда в понеделник (22.04) по обвинение в изнасилване на дете, съобщава NBC.  Елиас Хулзар е и заподозрян в убийството на бившата си съпруга.

Още: Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Инцидентите и връзката между тях

В изявление на полицейското управление на Западен Ричланд се казва, че служителите са били повикани в 15:23 ч. в понеделник и че „една възрастна жена е била обявена за починала пред училище“. Стрелецът е избягал от мястото и никой друг не е пострадал, тъй като училището е било блокирано, съобщават от полицията, като добавят, че към този момент се смята, че става въпрос за изолиран инцидент.

Но по-късно в понеделник вечерта полицията съобщава, че в дома на Хуйзар е намерено тялото на втора жена, след като са получили заповед за обиск. За жената не е дадена никаква информация, освен че е „свързана със заподозрения“.

Елиас Хуизар е описан като метър и осемдесет, с кафява коса и кафяви очи и е шофирал сребриста Тойота Корола от 2009 г. В сигнала се казва, че той „вероятно се е отправил към Мексико“, и се призовава всеки, който го види, да се обади на 911. Връзката му с изчезналото дете не е ясна.

На 15 февруари той се явява в съда, обвинен в изнасилване на дете, където адвокатът му пледира за невинност. Хуйзар е обвинен, че е извършил сексуално посегателство над тийнейджърка, докато тя е спяла в дома му през февруари тази година. Това е било наблюдавано и докладвано от друг тийнейджър, се казва в документите.

Още: Издирват разследван за побой над приятелката му

Забрана на контактите с непълнолетни

За предполагаемите жертви по делото, които са описани като тийнейджъри, са издадени заповеди за забрана на контактите, което означава, че Хуйзар не може да се приближава до техните училища, домове или работни места, нито да има какъвто и да е контакт с непълнолетни под 16 години. Прокурорът Анита Петра заяви на изслушването през февруари, че тази заповед ще забрани контактите между Хуйзар и собственото му дете.

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес