Обама разкритикува републиканците в Конгреса заради безизходната ситуация в бюджетните преговори

19116
Обама разкритикува републиканците в Конгреса заради безизходната ситуация в бюджетните преговори

Президентът на САЩ Барак Обама разкритикува републиканците в Конгреса заради безизходната ситуация в бюджетните преговори, предаде РИА Новости.

Федералните учреждения в САЩ бяха частично закрити на 1 октомври заради липсата на приет бюджет. Ако до 17 октомври в Конгреса не бъде прието решение за вдигане на тавана на дълга, страната ще се наложи да обяви технически фалит.
„Все още никой не ми е обяснил защо трябваше да закриваме правителството, да провеждаме преговори, и никой не ми обясни защо трябваше да се застрашава кредитоспособността на САЩ, за да се проведат преговори”, каза Обама. По думите му, възможният технически фалит ще бъде „разрушителен удар, който ще има дълготрайни последствия”.

Имигрантите в САЩ се увеличили с половин милион

Броят на жителите на САЩ с чуждестранен произход през 2012 година се е увеличил с 447 000 души, като повечето от имигрантите идват от ...

Президентът повтори, че е възмутен от ситуацията, в която заради бюджетния колапс правителството не може да заплати погребенията на ветераните. „Теорията, че трябва да се закрие правителството като тактика на преговорите, не трябва въобще да съществува. Тази ситуация е лоша за всички жени и мъже, които носят униформа, и за всички ветерани, които са се пожертвали заради нашата свобода”, заяви Обама.
Президентът на САЩ планира в четвъртък да проведе преговори с републиканците от Камарата на представителите и с демократите от Сената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com