Прогнозират разширяване на НАТО

7988
Прогнозират разширяване на НАТО

В рамките на срещата на най-високо равнище на НАТО в Чикаго беше проведена среща с министрите на външните работи на четирите държави, които имат амбиции да се присъединят към Алианса - Македония, Босна и Хереговина, Черна Гора и Грузия.

Това е третата поредна среща на върха на НАТО, на която не стана дума за разширяване на Алианса, заяви външният министър на България Николай Младенов. Според него по време на следващата среща на върха на НАТО, през 2014 г., когато се навършват 100 години от края на Първата световна война, ще бъде подходящ повод Алиансът отново да се върне към темата на разширяването.

НАТО предава контрола на Афганистан

Лидерите на НАТО одобриха планове за предаване на афганистанските сили на отговорността за сигурността в страната им до средата на 20...

Американският държавен секретар Хилари Клинтън посочи, че срещата в Чикаго трябва да е последната, на която няма решение за разширяване на Алианса.

Македония е най-близо до приемане в Алианса, като единствената пречка по пътя й към членство е спорът с Гърция за името й, припомня БТА. Грузия също бележи напредък към присъединяване, но все още се очаква да уреди различията си със съседна Русия. Босна и Черна гора работят по извършването на реформи, изисквани от НАТО.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com