Станишев събира лидери в Европа

4355
Станишев събира лидери в Европа

Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев събира водещите политически лидери от европейското социалистическо и социалдемократическо семейство, за да обсъдят актуалната обстановка в Европа преди заседанието на Европейския съвет. Срещата ще се проведе на 23 в Брюксел.

На срещата ще присъстват министър-председателите на Франция - Жан-Марк Еро, Австрия - Вернер Файман, Белгия - Елио Ди Рупо, Хърватска- Зоран Миланович, Финландия - Юрки Катайнен, Румъния - Виктор Понта, Словакия- Роберт Фицо, Ирландия - Еймън Гилмър, Норвегия - Йенс Столтенберг и вицепремиерът на Люксембург - Жан Аселборн, както и лидерът на социалдемократите в Германия - Зигмар Габриел, председателят на групата на S&D в ЕП Ханес Свобода и председателят на ЕП Мартин Шулц.

Другаросването

Опитът направи много от Станишев - като апаратчик и като партиен въжеиграч. Оказа се, че в десетте години партийно лидерство Станишев е...

На среща на министър-председателите и лидерите на партии от ПЕС в Европа ще бъдат обсъдени идеите на ПЕС за бъдещето на Европа, както и кампаниите за икономически растеж, инвестиции и насърчаване на младежката заетост, инициирани от европейските социалисти.

Лидерите на партии от ПЕС и министър-председателите от социалистическите и социалдемократически формации ще изразят и своята подкрепа за политиката на новия френски президент Франсоа Оланд преди заседанието на Европейския съвет.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество