Путин: Истинският Тръмп е много по-различен от телевизионния Тръмп

7344
Путин: Истинският Тръмп е много по-различен от телевизионния Тръмп
Снимка: Gettyimages

Руският президент Владимир Путин заяви, че американският му колега Доналд Тръмп е „много различен“ в реалния живот. Той сподели своите впечатления ден след първата лична среща между двамата държавници по време на форума на Г-20 в Хамбург.

„Тръмп, когото виждате по телевизията, е много различен от истинския Тръмп. Той разбира перфектно с кого разговаря и отговаря бързо на въпросите. Мисля, че личните отношения са установени", каза Путин на пресконференция, цитиран от AFP.

Руският президент сподели още, че се надава двустранните отношения да се подобрят при Доналд Тръмп. „Има всички основания да вярваме, че ще можем поне частично да възстановим нивото на сътрудничество, от което се нуждаем. Надявам се много (за подобряване на отношенията - бел. ред.) и ми се струва, че вече има основа за това", каза още Путин.

Путин: Доставката на газ за Европа от САЩ е несравнимо по-висока

Доставката на газ за Европа от САЩ е несравнимо по-висока от руската и Москва залага на конкурентното предимство, заяви руският президе...

Според него САЩ са по-малко неотстъпчиви в сирийския конфликт, в който Москва подкрепя президента Башар Асад, а Вашингтон бунтовническите групи. „Струва ми се, че позицията на САЩ (за Сирия) стана по-прагматична. Има разбиране, че ако комбинираме усилията си, можем да постигнем много", каза руският президент, отбелязва още БГНЕС.

На срещата вчера двамата президенти се съгласиха да бъде създадена зона за деескалация в южна Сирия. Тя ще бъде контролирана от руска военна полиция „в координация с американците и йорданците“, разкри вчера руският външен министър Сергей Лавров сред срещата Путин-Тръмп.

Намесата на Русия в американските избори

"Президентът Доналд Тръмп се противопостави на Владимир Путин по въпроса за руската намеса в президентските изори в САЩ", заяви постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли. „Всеки знае, че Русия се е намесила в нашите работи“, подчерта дипломатката пред CNN.

Путин увери Г-20, че Русия няма пръст в американските избори

Руският президент Владимир Путин, говорейки на заседание на Г-20 в Хамбург, увери лидерите на останалите страни, че Москва не се е наме...

Ники Хейли каза, че Тръмп е отишъл на срещата с Путин, "за да го погледне в очите, да му покажем, че ние знаем, че вие сте го направили и да спрете“.

Припомняме, че американската и руската страна дадоха противоречиви обяснения за срещата между двамата лидери в Хамбург. Русия отрече намесата, а Путин каза в събота, че на срещата "имам впечатлението, че моите отговори го удовлетворяват и Тръмп" се съгласи.

„Той (Тръмп - бел. ред.) зададе много въпроси на тази тема. Аз отговорих на всички въпроси, доколкото бях в състояние. Струва ми се, че той прие това за сведение и се съгласи, но как той всъщност се е отнесъл към това, попитайте него“, изтъкна още Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа